Bakan Şahin, 'kadına Yönelik Şiddete Hayır' İsimli Kampanyayı Başlattı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bakanlık olarak 'kadına şiddet' konusunda güçlü bir kanun çıkardıklarını ifade ederek, “Uygulamalarda birebir takipçiyiz ama zihinsel dönüşüm burada başlayacak” dedi.

Bakan Şahin, 'kadına Yönelik Şiddete Hayır' İsimli Kampanyayı Başlattı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Swissotel The Basphorus’ta düzenlenen programda “Kadına Yönelik Şiddete Sıfır Tolerans” isimli kampanyayı başlattı. Programa Necati Şaşmaz, Ajda Pekkan, Türkan Şoray, Hadise, Azra Akın, Burcu Esmersoy, Özcan Deniz ve AK Parti Milletvekili Hakan Şükür ile çok sayıda davetli katıldı.

Bu salonda güzel bir hedef için bir araya geldiklerini dile getiren Bakan Şahin, “Sanat dünyamızın, müzik dünyamızın, spor dünyamızın, medyamızın, yani bu ülkenin bütün güçlü katmanlarının bir arada olduğu bir toplantıdayız, bir kampanyadayız. Ve bu mücadeleyi hep beraber yürütüyoruz. Bireyin yapacağı işler var. Devletin yapacağı işler var. Devlet olarak biz Sayın Başbakanımızla beraber kadına karşı ayrımcılık ırkçılıktan beterdir dedik. Kadına karşı şiddet toplumsal bir sorundur gereği yapılmalıdır dedik. Bu anlayışla önce hukuki düzenlemelerde bütün eksikliklerimizi tamamladık. Anayasa başta olmak üzere en son çıkardığımız 6284 sayılı yasa, bugün dünyanın en gelişmiş, en modern, şiddetle mücadelede en kapsamlı yasası dedikleri yasadan daha gelişmiş. Bunu birlikte başardık. Bir çatıydı önemliydi. Ama temel olan şey hayata dokunmak, uygulamada bu yaşanan sorunları çözümleyebilmek ve toplum olarak değişimi yönetmek. Yani şuraları ve buraları düzeltmek” diyerek kafasını ve kalbini eliyle gösterdi.

Bakan Şahin, konuşmasının ardından sanatçılarla Beyaz Kurdele’yı imzaladı ve fotoğraf çekildi.

Şahin, programın ardından, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Şahin, “Biz bugün sanatın gücünü kullanmak istedik. Sporun, müziğin gücünü kullanmak istedik. Çünkü evrensel hakikaten toplumların üzerinde değişimde dönüşümde çok büyük güçleri var. Biz Bakanlık olarak çok güçlü bir kanun çıkardık. Uygulamalarda birebir takipçisiyiz ama zihinsel dönüşüm buradan başlayacak. Yani sanat dünyasında müzik dünyasında spor dünyasında harekete geçirmek ve büyük bir kampanyaya dönüştürmek istedik. Erkekleri kampanyamıza almak istedik. Burada gördüğünüz gibi güçlü bir erkek katılımı vardı. Onlar, 'biz de kadına yönelik şiddete sıfır tolerans diyoruz' dediler. Sayın Cumhurbaşkanımız ile sayın Başbakanımız, geçen yıl 'biz de varız' demişlerdi. Bu da sanat boyutunda dalga dalga yayılarak 74 milyonun seferberliğine dönüşecek” dedi.

Program girişindeki protesto gösterisini de değerlendiren Şahin, “Şimdi herkes demokratik hakkını kullanıyor. Ama ben onların dediği o sorunları çözmek için gördüğünüz gibi büyük bir gayret gösteriyorum. Bu akşamdan sabaha olmayacak. İyi şeyde yanımızda olup destek vermelerini daha doğru buluyorum. Mücadelemiz onlarla beraber. Onlar o şekilde mücadele ediyorlar, biz bu şekilde. Saygı duyuyorum hepsine” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA