Ağrı'da Terörden 7 Kişi Tutuklandı

Ağrı'da terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 12 kişiden 7'si tutuklandı.

Ağrı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, terör örgütünün gençlik yapılanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Kent merkezinde eş zamanlı düzenlenen operasyonda, farklı zamanlarda havai fişek, molotof bombası ile saldırı yaptıkları ve yol kesme eylemine katıldıkları belirlenen 12 kişinin gözaltına alındıkları belirtildi.

Emniyetteki ifade ve sorguları ardından mahkemeye sevk edilen 12 zanlıdan 7 kişi, "kamu malına zarar vermek", "silahlı terör örgütü üyesi olmak" ve "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak" suçundan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Diğer 5 kişi ise serbest bırakıldı. Gözaltına alınan şahısların barındığı yerlerde yapılan aramada, eylemlerde kullandıkları giysi ve malzemeler, çok sayıda örgütsel doküman, içeriğinde suç unsuru bulunan dijital materyaller ele geçirildi.
Polis ekiplerince yakalanan şahısların yaptığı bazı eylemlerin,100. Yıl Mahallesi'nde Van-Hamur karayolunu trafiğe kapatarak, güvenlik güçlerine yönelik taşlı, havai fişekli ve molotof bombalı saldırı. Yine Kağızman Caddesi üzerinde bulunan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yönelik saldırı ve birçok olaya karıştıkları kaydedildi.