Sancak: Türk Doktorları Tüm Dünyanın Yardımına Koşuyor

Aydın Sağlıkçılar Derneği (AYSADER), diş hekimlerinin haftasını kutladı.

Sancak: Türk Doktorları Tüm Dünyanın Yardımına Koşuyor
Anemon Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan AYSADER üyesi Aydın Diş Hastanesi Başhekimi Ersin Sancak, dernekler aracılığıyla Türk doktorların dünyanın her köşesine yardım için koşuşturduğunu söyledi.

Türk doktorlarının yurtdışında yaptığı sağlık çalışmalarını anlatan Başhekim Sancak, bunların dernekler sayesinde başarıldığını ifade etti.

Sancak, dernek olarak Türkiye'deki sağlık ortamının uluslararası ve modern standartlara ulaşmasını sağlamak için bilgi ve tecrübelerini bölgedeki pek çok sağlık çalışanı, akademisyen ve üniversiteyle paylaştıklarını aktardı. Şehirdeki sağlık çalışanlarının bütün sıkıntılarıyla birebir ilgilenme sözü veren Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Mehmet Özkan ise Aydın’da sağlıkçıların ve sağlık hizmeti alanların çok iyi şartlarda olduğunu dile getirdi.Toplantıda AYSADER'i tanıtan bir sunum da yapan Başhekim Ersin Sancak, dernek olarak amaçlarının çevre, hayvan ve toplum sağlığını korumak ve geliştirmek için her türlü çalışmayı yapmak olduğunu söyledi.

Dernek ve derneğin bağlı olduğu ESAFED’in çalışmaları hakkında da bilgi veren Sancak, şunları kaydetti: “Ülkemizin 2000’li yıllarda Adriyatik’ten Çin Seddi’ne diyerek başlattığı açılıma paralel olarak ülke sorunlarına duyarlı, sosyal sorumluluk bilinci yüksek sağlık çalışanları olarak bölge illerinde dernekleşme çalışmaları yapıyoruz. ESAFED organizasyonu ve TİKA’nın destekleriyle gerçekleştirilen yurtdışı projelerde, tıbbi malzeme ve ilaç yardımı yanında on binlerce kişi sağlık taramalarından geçirilmiş, gerekli ameliyat ve müdahaleler yapılmıştır. Tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla ortak projeler yapmaktayız. Toplumda yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik etmek için her türlü faaliyet ve çalışmada bulunuyoruz.” dedi.

Toplantıya katılan sağlıkçılara hipnozla ilgili bilgi veren Diş Hekimi Olcay İlber Aydemir ise hastalarının korkularını hipnozla yenebileceklerini belirtti.

Aydemir, hipnoz ve uygulama alanları, amaçları ve sonuçlarını anlattı .