İslahiye'de İlk Kez Karaciğer Biyopsi İşlemi Yapıldı

İslahiye Devlet Hastanesi'nde ilk kez karaciğer biyopsi işlemi yapıldı.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Hakkı Horoz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kendilerine M.A'ya ''aktif hepatit'' tanısı konulduğunu ve tedavi konusunda gerekli kararı vermek için karaciğerinden biyopsi alındığını belirtti.

Göreve başlar başlamaz Başhekim Dr. İsmet Güneş ile öncelikle hepatit tanı ve tedavisi için gerekli laboratuvar test ve tetkikler konusunda çalışmalar yaptıklarını, böylelikle hastaların çevre illere gitmeden tahlillerini hastanelerinde yapabildiğini dile getiren Horoz, şunları kaydetti:

''Hastamıza yaptığımız biyopsi işlemiyle hastanemizde bir ilki gerçekleştirdik. Hastamız bir gün gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edildi. Toplumda bu hastalıkların tedavisinin olmadığı yönünde yanlış bir kanı var. Tıpta yaşanan gelişmeler dolayısıyla birçok hastalığın ilaçla tedavisi mümkün.Hepatit B taşıyıcılarının hasta olmadıkları yönünde de bir kanaat var. Bu da yanlış bir düşünce. Hastalığın aktifleşme ve bulaşma riski mevcuttur. Bu kişilerin mutlaka 6 ay ya da yılda bir enfeksiyon hastalıkları uzmanına kontrol olmaları gerekiyor.''

Muhabir: Zekeriye Şimşek

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA