Bakır İşletmelerinde Hayatını Kaybeden İşçilerden 3’ü Toprağa Verildi

Samsun’da bakır fabrikasında çöken amonyak tankı kapağının altında kalarak hayatını kaybeden 5 işçiden 3’ü Çarşamba ilçesinde toprağa verildi.

Bakır İşletmelerinde Hayatını Kaybeden İşçilerden 3’ü Toprağa Verildi
Samsun’un Tekkeköy ilçesinde bulunan Eti Bakır İşletmeleri’nde dün öğle saatlerinde kaynak çalışması sırasında amonyak tankı kapağının çökmesi sonucu 5 işçi hayatını kaybetmiş 15 işçi de yaralanmıştı. 3 AYDIR ELEKTİĞİ KESİKTİ Hayatını kaybeden işçilerden 42 yaşındaki evli ve 4 çocuk babası Hüseyin Bayrak için Çarşamba ilçesi merkezinde bulunan Rıdvan Paşa Camii’nde cenaze namazı kılındı. İşe 6 ay önce başladığı öğrenilen merhum Hüseyin Bayrak’ın amcası Mustafa Bayrak, “Yeğenim, zor ve ağır şartlarda çalışıyordu. Kendisinin oturduğu evin elektrik borcunu olduğu için 3 aydır elektrikleri bile kesikti. Çocukları şimdi ortada kaldı” dedi

Hüseyin Bayrak’ın cenazesi burada öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Göğceli Mezarlığı’nda toprağa verildi.

BABASI AYAKTA ZOR DURDU 52 yaşındaki evli ve 5 çocuk babası Hüsamettin Taşsümer için ise Çarşamba’nın Yukarı Dumurlu köyünde cenaze namazı kılındı. Kaza sonrası hayatını kaybeden Hüsamettin Taşsümer’in babası Süleyman Taşsümer’in cenaze töreninde ayakta durmakta zorluk çektiği gözlenirken, merhum Taşsümer, Yukarı Dumurlu Köyü Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığındaki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Cenaze törenlerine AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, MHP Samsun Milletvekili Cemalletin Şimşek, Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, çok sayıda siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, Eti Bakır İşletmeleri yetkilileri ve sevenleri katıldı

Kazada hayatını kaybeden işçilerden Fatih Açıkel Çarşamba ilçesinde, Güven Demirer ise Ordu’nun Gürgentepe ilçesinde toprağa verildi.

Hayatını kaybeden bir diğer işçi Sadık Kuru’nun yarın Kütahya’nın Fatih Mahallesi’nde toprağa verileceği öğrenildi .
Kaynak: İHA