Aliağa Mhp'den Öğretmenlere Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aliağa İlçe Başkanı Serkan Acar ve Yönetim Kurulu üyeleri öğretmenler günü nedeniyle Aliağa ve Şakran’daki okulları ziyaret etti.

Aliağa Mhp'den Öğretmenlere Ziyaret
Okullarda görev yapan eğitimcilerin, Öğretmenler Günü'nü kutladı. Ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, İnsanın yetiştirilmesinde en önemli görevin öğretmenlerde olduğuna dikkat çeken MHP Aliağa İlçe Başkanı Acar, gerçekleştirdikleri ziyaretler ile öğretmenlere zorlu görevlerinde moral vermek istediklerini söyledi.

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri’n kendisine verdiği Başöğretmen ünvanını kabul etmesi sebebiyle bu günün Öğretmenler Günü olarak kutlandığını hatırlatan Avukat Serkan Acar, hayata dair yeni değerlerin ortaya konması için iyi bir eğitime ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Öğretme işinin evrensel bir uğraş olduğunu belirten Başkan Acar, tüm öğretmenlerin bu mutlu gününü kutladı ve şöyle konuştu:“İnsan doğumundan ölümüne kadar sürekli öğrenme içerisindedir. Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız bugünlerde bilgi toplumu olmanın en temel şartı eğitimli insan gücüne sahip olmaktır. Gelişen dünya ve onun koşulları ile aynı zaman diliminde omuz omuza, ileriye doğru gitmek, sadece ve sadece eğitimle gerçekleşir.” Türk Milleti'nin kendisine bir harf öğretene büyük bir değer yüklediğini, ulusun şekillenmesinde, Cumhuriyetin güçlenmesinde, milli kültürün geliştirilmesinde ve geleceğe taşınmasında öğretmenlerin çok önemli sorumluluğu olduğunu kaydeden Acar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir. Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" sözünü hatırlattı. Acar, “Çocuklarımız için yapacağınız en önemli görev, onları geleceğe her bakımdan hazırlamanızdır. Sizler yeni neslin yetiştiricisi ve geleceğimizin mimarısınız. Bir toplum eğitimcisine ne kadar değer verirse geleceğine de o derece güvenle bakar. Bu duygu ve düşüncelerle mesleklerin en onurlusunu seçen, hizmetlerin en kutsalını üstlenen, ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak nesilleri yetiştirme sorumluluğunu taşıyan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Tüm öğretmenlerimize sağlık, mutluluk ve üstün başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA