Ak Parti Kütahya İl Başkanı Saraçoğlu Açıklaması

AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, her alanda gelişmiş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış Türk toplumu oluşturmak adına en büyük sorumluluğu öğretmenlere yüklediğini bildirdi.

Saraçoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, eğitimin, milletin her yönden gelişmiş bir yaşam sürdürebilmesi, kalkınıp güçlenebilmesi ve ileriyi görebilmesi için hayati öneme sahip olduğunu belirtti.

Geleceğin teminatı çocuk ve gençleri kültürel değerlerine sahip çıkan, sorumluluk sahibi, ailesi, devleti ve milletini yürekten seven, birlik ve beraberlik duyguları gelişmiş, günün gerektirdiği tüm bilgi ve becerilere sahip, donanımlı ve ahlaklı bireyler olarak yetiştirme ve eğitme noktasında öğretmenlerin büyük emeği bulunduğunu ifade eden Saraçoğlu, şunları kaydetti:

''Cumhuriyet nesillilerini öğretmenlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk, her alanda gelişmiş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşmış Türk toplumu oluşturmak adına en büyük sorumluluğu öğretmenlerimize yüklemiştir. Bu nedenledir ki, öğretmenlerimiz eğitim ve kültür hayatımızda çok müstesna bir yere sahiptir. Tarihimiz isimlerini bugün bile saygı ve rahmetle andığımız nice idealist ve fedakar öğretmenlerle doludur. Bu kutsal mesleği tercih edenler hayatlarını idame edebilecekleri bir gelire sahip olma düşüncesinin çok ötesinde büyük bir istekle mesleklerine sımsıkı sarılarak çocuklarımıza yön vermekte ve onları geleceğe hazırlamaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutlar, ebediyete intikal edenlere Allah'tan rahmet, emekli öğretmenlerimize sağlık dolu mutlu bir emeklilik hayatı diler, kutsal görevlerini yapmaya devam eden tüm öğretmenlerimize başarı ve esenlik dolu bir çalışma hayatı temenni ederiz.''

Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA