Aibü Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Midilli Açıklaması

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Mustafa Midilli, ''7 konakla Mudurnu'da turizm olmaz, benim hayalim burada en az 20 ile 25 konak olması'' dedi.

Midilli, AA muhabirine, Mudurnu'nun kalkınması için birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini söyledi.

Mudurnu'nun konakları ile gelişmek istediğini belirten Midilli, ''Mudurnu'da faaliyette olan 7 konak var ve bu sayı yetersiz. Yatak sayısı da yetersiz. 7 konakla Mudurnu'da turizm olmaz, benim hayalim burada en az 20 ile 25 konak olması. Bir Safranbolu gibi olmak istiyorsak konak sayısını hızla artırmak lazım. Hatta eski olmayan konağa eskiymiş gibi bir hava verip modern, yeni konaklar inşa edilebilir'' diye konuştu.

Midilli, turizm çalışmalarına siyasi rant olarak bakılmaması gerektiğini kaydederek, şöyle konuştu:

''Bu çalışmaya siyasi bir rant açısından bakılırsa yanlış olur. İlçenin kalkınması açısından buraya herkes katkıda bulunacak. Hükümet ve muhalefet partileri bir araya gelecekler. Maksat burada ilçenin kalkınması için birlik çalışmak. 'Şu yaptı, bu yaptı', hiç önemli değil. Kimin yaptığı önemli değil. Birlik ve beraberliğin olması önemli. Önemli olan Mudurnu için bir şeyler yapılması.

Bu zaviyeden bakılırsa sorun olamaz. Hepimiz farklıyız, hepimiz farklı görüşlere sahibiz ama Atatürk'ün çok güzel bir sözü var, 'Mesele vatansa, gerisi teferruattır.' Bunu çök güzel anlatıyor.''

Muhabir: İlhami Çetin / Emin Gürbüz

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA