Başkan Çerçioğlu Baret Giyip Otogarı İnceledi

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yapımı devam eden yeni Aydın Şehirlerarası Otobüs Terminali inşaatını inceledi.

Başkan Çerçioğlu Baret Giyip Otogarı İnceledi
Belediye Başkan Yardımcısı Cemalettin Küçükerol, Temizlik İşleri Müdürü İbrahim Gürdal ve otogar inşaatını yapan firmanın yetkilisi Ferudun Ögecük ile inşaatı inceleyen Başkan Çerçioğlu, otogar ile ilgili bilgiler aldı. Firma Yetkilisi İnşaat Mühendisi Ferudun Ögeck yaptığı açıklamada 20000 metrekarelik alanda üç katlı olarak yeni otogarı ina edeceklerini söyledi.

Ögecük otogarında içerisinde, “Şehirlerarası otobüs terminali, ilçeler arası minibüs terminali, alışveriş merkezi, düğün ve toplantı salonu ile çok amaçlı sinema tiyatro salonu bulunduğunu ifade etti.

Binanın bodrum katında 154 araçlık minibüs garajı, 22 hareket peronu ve 47 araçlık personel otoparkı bulunduğunu ifade eden Ögecük şunları söyledi: “Şehirlerarası otobüs terminali ve alış-veriş merkezi olarak kullanılacak zemin kat, yaklaşık 5 bin metre kare kapalı alandan oluşmaktadır. Betonarme ve çelik yapım ile birlikte kullanılarak inşa edilecek bu kapalı alanda, 22 peron bankosu, 17 büfe, danışma bankoları, çocuk bakım odası,zabıta ve polis bürosu, mescit, berber, WC’ler ve bekleme alanlarıyla birlikte 144 dükkanlı AVM, 180 metrekare market ve personel kullanım alanları bulunmaktadır. Zemin kat açık alanında 36 peron, 6 transit geçiş peronu, taksi ve otobüs durakları ile 66 araçlık açık otopark bulunmaktadır. 1. Katta peron ve idari ofisler ile birlikte bin kişilik 800 metre kare düğün salonu ve 400 kişilik 335 metrekare çok amaçlı sinema-tiyatro salonu bulunmaktadır” Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ise yaptığı açıklamada, şu anda inşaatta 102 personelin çalıştığını ifade etti.

Çerçioğlu, “Aydın’ın çok önemli bir ihtiyacını gidereceğiz. Şu anda çalışmalar iyi ve hızlı bir şekilde devam ediyor. Yeni otogarda kuracağımız alışveriş merkezinde Aydın’ın inciri, kestanesi, zeytini, zeytinyağı tanıtılacak” ifadelerini kullandı.

Çerçioğlu, inşaatta çalışan işçileri de ihmal etmezken, ellerini sıktı .
Kaynak: İHA