Vali Özçimen: Vatandaşın Kışın Yolda Kalmaması İçin Ne Gerekiyorsa Yapacağız

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu ve Düzce'nin koordineli çalışmasının hataları en aza indirgemede önemli bir rolü olduğunu ve vatandaşların yollarda kalmaması için ne gerekirse yapılması gerektiğini söyledi.

Bolu ile Düzce valilikleri arasındaki '2012–2013 Yılı Kış Tedbirleri Koordinasyon Toplantısı' Bolu Dağı Polisevi’nde yapıldı. Toplantıya Vali İbrahim Özçimen, Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Bolu Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, Düzce Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Bolu ve Düzce ilçe kaymakamları, il jandarma komutanları, il emniyet müdürleri, Karayolları yetkilileri ve daire müdürleri katıldı.

Toplantıda otoyol Bolu Dağı geçişi, Bolu Dağı Tüneli ile D-100 Bolu Dağı geçişinde alınacak kış tedbirleri görüşüldü. Toplantıda konuşan Vali İbrahim Özçimen, normal kış şartlarında yolların sürekli açık tutulacağını belirtti.

Vali Özçimen, ''Bizim hesaplarımızı aşan bir afet durumu da olabilir. Normal şartlarda yollarımızı kesinlikle açık tutmak istiyoruz. Yollarımızın 1 saniye bile kapanmamasını istiyoruz. Buna gücümüz yeter. Ciddi bir koordinasyonla bu işi başarabiliriz.'' diye konuştu.

Kar yağışının hem D-100 hem de TEM Otoyolu'nda aynı anda etkili olduğunu hatırlatan Özçimen, ''Tabi kar, fırtına geldiğinde D-100 kapanırsa TEM, TEM kapanırsa D-100 kapanıyor. Aynı anda iki tarafa da yağmış oluyor. Özellikle TIR’ların kayması yollarımızı kapatıyor. Bu konuları teker teker ele alacağız ve konuşacağız.” ifadelerini kullandı.Önceki yıllardaki çalışmaları, azmi ve koordinasyonu için ekiplere teşekkür eden Özçimen, "Önümüzdeki kış sezonunda da aynı başarının artarak tekrarını diliyorum. Birbirimiz ile iletişimi ve koordinasyonu eksik etmeyelim. Şuan herkes size bakıyor. Kars'tan, Mardin'den çıkmış vatandaşlarımızın İstanbul'daki sevdiklerine kavuşması bizim yolları açık tutmamıza bağlı. Bizim de bu konuda her türlü fedakarlıktan kaçınmamamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Düzce Valisi Adnan Yılmaz ise Avrupa’dan Asya’ya bağlayan koridorda Düzce ve Bolu'ya güzel görevler düştüğünü kaydetti.

"Birlik ve beraberlik içinde vatandaşımızın layık olduğu en güzel hizmetleri Valimiz İbrahim Özçimen liderliğinde, güzel çalışma arkadaşlarımızla birlikte başaracağız." diyen Yılmaz, "Vatandaşlarımızın inşallah burnu kanamadan bu kış sezonumuza etkili tedbirlerle iş birliği halinde birlik ve beraberlik içinde mesai saati gözetmeksizin, vatandaşlarımızın hizmet sıkıntısı geçirmeden bizim bölgemizden sağlık sıhhat içinde seyrüseferlerine devam etmeliler. Vatandaş odaklı hizmetlerin hizmetkârıyız. İnşallah bu birlik ve beraberlikten çok güzel işler çıkar. Sizlerle birlikte hizmetlerimizi gönül birliği ile en üst düzeyde gerçekleştireceğiz. Allah mahcup etmesin.” dedi.

Kış mevsiminde alınacak tedbirlerin konuşulduğu toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kurumların sorumluluk alanları belirlenerek, yapılması gereken çalışmalar ile ilgili Bölge Trafik Şube Müdürü Murat Sönmez tarafından bir sunum gerçekleştirildi.

Daha sonra kurum yetkilileri önceki yıllarda yaşanan sıkıntıları ve isteklerini belirtti.