Özel Nilüfer Safvet Koleji'nde Yeni Model Kulüp Çalışmaları

Bursa Özel Nilüfer Safvet Koleji, öğrencilerin kendini tanıması, ilgi ve yeteneklerini geliştirip başarılı olması için ‘Yetenek Kulüpleri’ adı altında yeni bir öğretim uygulaması başlattı.

Öğrencilerin, başarılı olup kişiliğini geliştirmesi, özgüven kazanması, topluma yararlı olup çevreye uyum sağlamasına yardımcı olunması amaçlanan yetenek kulüpleri uygulaması, büyük ilgi görüyor. Uygulama sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel kulüpler olarak dört kategoriden oluşuyor. Branşında uzman ve deneyimli seçkin öğretmen kadrosuyla öğrencilerine akademik bilgi aktarmada büyük başarılara imza atan Özel Nilüfer Safvet Koleji, kulüp ve yetenek çalışmalarıyla da öğrencilerine sağlam ve özgüvenli bir kişilik kazandırmayı hedefliyor. Kulüp çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Okul Müdür Yardımcısı Recai Uzun, öğrencilerin kişilik gelişimine en az akademik bilgi düzeyi kadar önem verildiğini belirterek, "Her öğrencinin başarılı olabileceği bir sosyal faaliyet alanı mutlaka vardır. Biz bu amacı gerçekleştirmek ve öğrencilerimize daha geniş imkanlar sağlamak amacıyla okulumuzda, uzman kişilerce eğitim verilen 20’ye yakın yetenek kulübü açtık.” dedi.

İlkokul 2. sınıftan itibaren 8. sınıfa kadar öğrencilerin haftada en az iki saat yetenek kulüplerinde eğitim almalarının sağlandığına değinen Uzun, öğrencilerin kulüp çalışmalarındaki gelişimlerinin de titizlikle takip edildiğini söyledi.

Okul Müdürü İsmail Göbül de kulüp çalışmalarının öğrencilerin eğitimine katkıda bulunması ve birçok ruhsal gereksinimlerini karşılaması açısından eğitim programının önemli bir parçası olduğunu belirtti.

Öğrencilerin, bu etkinlikler yoluyla kendilerini yönetme alışkanlıkları kazanarak demokratik yaşama hazırlandığına işaret eden İsmail Göbül, “Kültürel değerleri benimsemenin yanında, kendi sosyal kulüpleriyle ilgili yeni değerler geliştirebilirler. Öğrenciler, derslerde öğrendiklerini sosyal kulüp çalışmalarında uygulama olanağı bulabilir ve bu etkinlikler yoluyla okula bağlanabilirler. Bu nedenle okulumuzda, sosyal etkinliklere ve kulüp çalışmalarına branş dersleri kadar önem veriyoruz.“ diye ifade etti.