CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’dan Sert Sözler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Başhekim Hüseyin İka’nın görevden alınması ile ilgili olarak, “Hüseyin İka, başarısız olduğu için görevinden alınmadı. Ak Parti Milletvekili Ali Ercoşkun’un kişisel kaprisleri yüzünden, kişisel takıntılarından dolayı görevden alındı” dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’dan Sert Sözler
Operatör Doktor Hüseyin İka’yı başarılı bulduklarını belirten AK Parti Düzce İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, Köroğlu Devlet Hastanesi eski Başhekimi Hüseyin İka’nın Düzce Sağlık İl Müdürü olması için çalışma yaptıklarını duyurmuştu.

Bu haberin ardından Düzce’de yayın yapan bazı gazetelerin, “Bolu’dan kovulan müdürü Düzce’ye yamamaya çalışıyorlar” başlıklı haberlerine CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’dan sert yanıt geldi. Bir bürokratın görevinden alınabilmesi için geçerli mazeretlerin olması gerektiğini hatırlatan CHP Milletvekili Özcan, “Bolu kamuoyunda Hüseyin İka’yı sevenlerinin ve sevmeyenlerinin eski başhekimin görevinde başarılı olduğu noktasında aynı görüşü paylaşıyor. Böyle bir kanaat vardı. Ama maalesef Ali Ercoşkun, şahsi meselesinden dolayı İka ile uğraştı. Bakanlıklar nezdinde görüşmeler yaptı. İşini gücünü bırakıp, vekillik yapmak yerine bir bürokratı görevden almak istedi. Hüseyin İka, başarılı bir bürokrat. Bu anlamda bu tür insanların aktif görevlendirilmesi bence uygundur. Düzceliler de Doktor Hüseyin İka’yı başarılı bulduklarını tespit etmişler ki görevlendirmeye çalışıyorlar. İnşallah aktif görevli olur ve kamuya hizmet etmeye devam eder. Bolulu olarak sağduyulu bir insan olarak temenni ediyorum. Bana göre hayırlı olur” diye konuştu.

Kaynak: İHA