Aksaray Valisi Selami Altınok Açıklaması

Aksaray Valisi Selami Altınok, Aksaray'ın, Türkiye'de tarım ve hayvancılığın iyi yapıldığı ilk 10 vilayet içinde yer aldığını söyledi.

Vali Altınok, Vali Yardımcısı Emin Sait Karahaliloğlu ile birlikte Ziraat Odası'nı ziyaret ederek, Oda Başkanı Emin Koçak ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü.

Aksaray'da nüfusun yüzde 70'nin geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu ifade eden Altınok, tarım ve hayvancılığın tepe noktasında da Ziraat Odası ve tarım platformunun yer aldığını vurguladı.

Tarım ve hayvancılık sektöründe Aksaray'da çok iyi bir birlikteliğin olduğunu ifade eden Altınok, ''Tarımla hayvancılıkla uğraşan derneklerimiz sivil toplum örgütlerimiz bir çatı altında toplanmış birlik ve beraberlik gösteriyorlar. Bunun sonucunda da Aksaray Türkiye'de tarım ve hayvancılığın en iyi yapıldığı ilk 10 vilayet içinde'' dedi.

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise Vali Altınok'un ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ''Sayın valimizin tarımı desteklediğini biliyoruz. Biz Aksaray'da istişare içinde çiftçimize en iyi hizmeti vereceğiz'' dedi.

Vali Altınok, Ziraat Odası ziyaretinde Tarım Platformu üyeleri, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hamit Özkök, Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Sert, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk ve Sağ Sahil Sulama Birliği Başkanı Mustafa Şahin, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Miktad Küçük ile de görüş alışverişinde bulundu.

Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy

Yayıncı: Murat Aslan
Kaynak: AA