Uluslararası Çam Balı Kongresi, Eroğlu'nun Katılımıyla Başladı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen 3. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla başladı.

Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi tarafından İçmeler beldesindeki Grand Yazıcı Mares Otel'de gerçekleştirilen kongreye 18 ülkeden arıcılıkla ilgili 186 bilim insanı katılıyor. Kongre açılışında konuşan Eroğlu, evcil hayvanların ormana girmesinin yasak olması sebebiyle arıların da ormana giremediğini, bu durumu 2007 yılında bakanlık olarak bir genelge ile değiştirdiklerini belirtti.

Bakan Eroğlu, “Arılara hayvan dersem Orman Genel Müdürümüz kanun var, hayvanlar ormana giremez diyecek, güzel, sevgili bir yaratık diyeyim, biz de bütün yaratılanları seviyoruz yaratandan ötürü. Hakikaten arıları çok seviyoruz” dedi.

Bal üretiminde beşinci sıradan ikinci sıraya yükseldiklerini belirten Eroğlu, "Bize ikincilik yakışmaz, arıcılarımızdan birincilik sözü istiyorum, biz de bakanlık olarak arıcıların hamisi değil hizmetkârı olacağız“ diye konuştu.

4 gün sürecek olan kongrede Türk ve yabancı bilim insanları arı sağlığı, arı yetiştiriciliği, çam balı üretim alanları ve arı ürünlerinin pazarlanması konularında sunumlar yapacak .