Yıllara Meydan Okumak Zor Değil

AİSA Sağlıklı Zayıflama ve Terapi Merkezi Estetisyeni Leyla Şeker, sağlıklı yaşlanmak ve yaşlılıkta sıkı bir vücuda sahip olmanın, ‘Power Plate’ ile günde sadece 10 dakikalık bir çalışma ile mümkün olduğunu söyledi.

Yıllara Meydan Okumak Zor Değil
‘Power Plate’in; sağlık, spor, güzellik ve anti-aging alanlarında adeta bir ‘devrim’ niteliği taşıdığı yorumunda bulunan Leyla Şeker, ‘Power Plate’in, verdiği titreşim ve bu titreşimlerin ivmeleri sayesinde kasların çalışmasını sağlayan bir alet olduğunu anlattı. Şeker, “Aletin titreşimli tabanı, aslında aynı step tahtaları gibi kullanılıyor. Bunun üzerinde yaptığınız her bir farklı egzersiz farklı kaslarınızın sıkışmasına ve farklı kas gruplarınızın normalden çok daha fazla çalışmasına yardımcı oluyor” dedi.

Power Plate aleti üzerinde yapılan egzersizlerin, kişinin ‘nefes nefese’ kalmadan kalça, bacak, karın gibi birçok kaslarını ekstra çalıştırmasına destek olduğunu dile getiren Şeker, açıklamasını da şu şekilde sürdürdü; “Çünkü burada verilen titreşim kaslarınızın normalden üç kat daha fazla çalışmasına neden oluyor. Sonuç olarak sadece 30 dakikada bölgesel zayıflama ve kaslarınızın gelişmesi sağlanıyor.” Sağlıklı spor yaparak form tutmanın, ‘Power Plate’ ile artık çok kolay olduğunu kaydeden Leyla Şeker, “Zamanı ve yaşlanmayı durdurmak mümkün değil. Ancak sağlıklı yaşlanmak ve yaşlılıkta da iyi görünmek Power Plate ile artık daha kolay. Üstelik günde sadece 10 dakikalık çalışma ile bunu başarmak mümkün” ifadesini kullandı.

Şeker, kas gücünü arttırıp, daha esnek ve daha sıkı bir vücuda sahip olma fırsatı sunduğunu belirterek Power Plate’in faydalarını da şu şekilde sıraladı: “Power Plate, selülitlerde azalma sağlar. Bu titreşimli platform vücudun su tutmasını azaltır ve yağ hücrelerini ortadan kaldırır. Kan dolaşımını düzenler; platformdan verilen titreşimler kan dolaşımını harekete geçirir ve hücreleri besler. Bu durum toksinlerden arınma ve kas gerilimleri açısından da faydalı. Düzenli ve doğru uygulanması kalp sağlığı açısından da faydalı bir alet olarak öne çıkıyor.” Power Plate’in kemikleri de güçlendirdiğini ifade eden Şeker, yapılan araştırmalar düzenli olarak uygulandığında (haftada 30 dakikadan 3 seans) kemik yoğunluğunda artış olduğunu ortaya koyduğunu, dolayısıyla da ‘osteoporoz’ bir başka ifade ile de kemik erimesi için de oldukça faydalı bir alet olduğunu da sözlerine ekledi .
Kaynak: İHA