Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Rhodes Açıklaması

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes, ABD Başkanı Barack Obama'nın Myanmar ziyaretiyle ilgili olarak, ''Arakan bölgesinde, Arakan Müslümanlarının yerel nüfus tarafından hedef alınması gibi etnik şiddetin patlak verdiğini görüyoruz. Başkan Obama, ulusal uzlaşının da, Myanmar'ın demokratik dönüşümünün bir parçası olacağının altını çizecek'' dedi.

Rhodes, ABD Başkanı Obama, Tayland, Myanmar ve Kamboçya'yı kapsayan Asya gezisine giderken, Air Force One uçağında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Myanmar'da devam eden etnik çatışmaya dair kaygılarının bulunduğunu belirten Rhodes, hükümetin, farklı etnik gruplarla bazı ateşkesler hayata geçirdiğini söyledi.

Rhodes, bunun ülke içinde uzun süredir var olan şiddete kalıcı çözüm bulunması için kapıları açtığına inandıklarını kaydetti.

Rhodes, ''Ama bu spesifik etnik isyanların ötesinde, Arakan bölgesinde, Arakan Müslümanlarının yerel nüfus tarafından hedef alınması gibi etnik şiddetin patlak verdiğini görüyoruz. Hükümet aslında zaman zaman bu durumu dengede tutmaya çalışıyor, ama bence Başkan Obama, ulusal uzlaşının, Myanmar'ın demokratik dönüşümünün de bir parçası olacağının altını çizecek'' dedi.

Muhabir: Barışkan Ünal / Mehmet Toroğlu

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA