Muş'ta ''Sokaklar Çıkmaz Sokak Olmasın'' Projesi

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce hazırlanan ''Sokaklar Çıkmaz Sokak Olmasın'' Sosyal Destek Projesi'nin çalışmalarına başlandı.

Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hamdullah Karasu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projeyle 7-18 yaş arası 40 çocuğu, bedensel, ruhsal ve duygusal gelişimleri açısından tehlike yaratabilecek risklerden uzaklaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Ailelerin ve halkın bu konuda duyarlı olması gerektiğini ifade eden Karasu, şöyle konuştu:

''Proje, sokakta çalışmak zorunda kalan çocuklarımız için bir şans. Projeyle, çeşitli nedenlerle sokakta çalışmak veya yaşamak zorunda kalmış, her türlü ihmal ve istismara açık hale gelen 7-18 yaş arası 40 çocuğumuzu, bedensel, ruhsal ve duygusal gelişimleri açısından tehlike yaratabilecek risklerden korumayı, eğitime devamlılıklarını sağlamayı, sosyal, sportif ve kültürel aktivitelerle sosyalleşmelerini, toplumla bütünleşmelerini ve topluma sağlıklı bireyler yetiştirmeyi amaçladık.''

Projede kapsamında, sokakta çalıştığı veya yaşadığı tespit edilen çocukların aileleriyle görüşülerek çocukları ihtiyaç duydukları sosyal hizmet modellerine yönlendirerek, bu hizmetlerden faydalandırıldıklarını belirten Karasu, durumu uygun görülen çocukların hizmetlerden yararlanacağını kaydetti.

Karasu, ''Çocuklarımızın sokaklarda çalıştırılmaması konusunda çalışma yürütüyoruz. Ayrıca bu konudaki duyarlılığı da artırmayı hedefledik'' dedi.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA