Afyonkarahisar'da, Büyük Taarruz'un Başladığı Alandaki 4 Anıt İle 6 Şehitlikte Bulunan Türk Bayrakları Her Gün Kontrol Edilerek, Yıprananlar Yenileriyle Değiştiriliyor

Serdar Yılmaz - Afyonkarahisar'da, 1922 yılında Kurtuluş Savaşı'nın kazanıldığı Büyük Taarruz'un başladığı alandaki 4 anıt ve 6 şehitlikte bulunan Türk bayrakları her gün kontrol edilerek, rüzgardan yıprandıkları için ortalama iki günde bir yenileriyle değiştiriliyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu, AA muhabirine, Türk milletini bağımsızlığa götüren Büyük Zafer'in ilk adımlarının, Afyonkarahisar'da başlayan Büyük Taarruz ile atıldığını söyledi.

Türk tarihinin önemli bir destanının bu topraklarda yazıldığını belirten Kuşcu, Büyük Taarruz'un başladığı Kocatepe ile Yunan ordularının bozguna uğratıldığı Kütahya'daki Zafertepe arasında zafer anısına ''Zafertepe'', ''Kocatepe'', ''Şehit Sancaktar Mehmetçik'' ve ''Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz'dir'' anıtları inşa edildiğini bildirdi.

-Yılda ortalama 600 bayrak kullanılıyor-

Kuşcu, bölgede Büyük Zafer'e adlarını yazdıran şehit Mehmetçikler anısına Üçtepeler , Yüzbaşı Agah Efendi, Dumlupınar, Albay Reşat Çiğiltepe, Yüzbaşı Şekip Efendi, Büyük Taarruz şehitlikleri ile Zafer ve Dumlupınar müzelerinin de bulunduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

''Şehitlik ve anıtların bakımı, Başkomutan Tarihi Milli Parkı Müdürlüğü ekipleri tarafından aralıksız sürdürülüyor. Bu noktalardaki Türk bayrakları da sürekli gönderde dalgalanıyor. Ancak bölgede dört mevsim şiddetli rüzgar hakim. Esen sert rüzgarlar, gönderdeki bayraklara zarar veriyor. Görevlilerimiz, anıt ile şehitliklerde göndere çekilen Türk bayraklarını aralıksız kontrol ediyor. En ufak bir deformasyonda bayrakları yenileriyle değiştiriyoruz. Sert rüzgar nedeniyle gönderdeki bayraklar en fazla iki gün dayanıyor ve değiştiriliyor.''

Bölgedeki 4 anıt ve 6 şehitlikte her yıl çeşitli büyüklüklerde 600'e yakın bayrak kullanıldığını dile getiren Kuşcu, bu bayraklar için yıllık yaklaşık 10 bin lira bütçe ayırdıklarını sözlerine ekledi.

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA