82. İef İçin Ankara’da Büyükelçi, Ticari Ataşe ve Konsoloslar Ziyaret Edildi

İzmir Fuarcılık Hizmetleri A.Ş. (İZFAŞ), 29 Ağustos-8 Eylül 2013 arasında düzenlenecek 82. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)’nın hazırlıklarına başladı.

82. İef İçin Ankara’da Büyükelçi, Ticari Ataşe ve Konsoloslar Ziyaret Edildi
İZFAŞ Genel Müdür Vekili Mehmet Şakir Örs, Ziyaretçi İlişkileri ve Ar-Ge Müdürü Ege Acar ile Uluslararası İlişkiler Müdürü Zeynep Acar, partner ülke ve ticari katılım için Ankara’daki büyükelçilik, ticari ataşelik ve konsoloslukları ziyaret etti.Heyet, bu yıl İEF sırasında İZFAŞ’ı ziyaret eden Lüksemburg Büyükelçisi Arlettte Conzemius, Arjantin Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Armando Juan Jose Maffei ve Hırvatistan Büyükelçisi Drazen Hrastic’e de iade-i ziyarette bulundu. Ayrıca Ekvator Büyükelçisi Augosto Alejandro Saa Corriere’nin evsahipliğinde Latin Amerika ülkelerinin Ankara’daki diplomatik temsilcileriyle toplantı yapıldı. Toplantı ve ziyaretlere Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Protokol Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Bora Togo ile AB ve Dış İlişkiler Genel Müdür Vekili ve Bakanlık Müşaviri Ayhan Yılmaz da eşlik etti.İZFAŞ Genel Müdür Vekili Örs, 82. İEF’ye ve önümüzdeki süreçte düzenleyecekleri ihtisas fuarlarına uluslararası katılımın daha fazla olması için büyükelçiler, ticari ataşeler ve konsoloslarla görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Görüşmelerin olumlu geçtiğini belirten Örs, “81. İEF’ye toplu katılım yapan Latin Amerika ülkelerinden Arjantin, önümüzdeki fuarda tek başına stant açacak. Lüksemburg, yine etkin biçimde yer alacak. Sri Lanka Büyükelçisi Bharathi Davina Wijeratne, 82. İEF’ye partner ülke olarak katılmak istediklerini dile getirdi. Önümüzdeki fuarlara katılımların daha da artmasını ve fuarlarımızın çok yönlü güçlenmesini arzu ediyoruz.” diye konuştu.

İZFAŞ heyeti, Ankara temasları çerçevesinde Kazakistan, Sri Lanka, Gürcistan, Ekvator, Kenya, Hırvatistan, Moldova, Arjantin, Lüksemburg, Letonya, Avusturya, İran, Güney Afrika, Estonya, Polonya, Portekiz, Litvanya, Umman, Kuveyt, Çek Cumhuriyeti ve Libya büyükelçilikleriyle ticaret ataşeliklerini ziyaret etti .