3. Malatya Uluslararası Film Festivali Sona Erdi
3. Malatya Uluslararası Film Festivali sona erdi.
Festivalin kapanış töreninde Ulusal Uzun Metraj Film, Uluslararası Uzun Film ve Ulusal Kısa Metraj Film dallarında ödüller sahiplerini buldu.
Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu 'nda gerçekleştirilen kapanış törenine Vali Vasip Şahin, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ile Türk sinemasının birbirinden değerli sanatçıları, jüri üyeleri, yönetmen ve oyuncular katıldı.
Kapanış töreninde ödül takdimi öncesi bir konuşma yapan Vali Vasip Şahin, Malatya 'nın 3. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında sinemaya doyduğunu söyledi.
Şahin, film festivalinin dolu dolu geçtiğini ifade ederek, “Malatya sanata doydu, sanatı iliklerine kadar yaşadı ve sanatla hemhal oldu. Öğrencilerimiz, ustalardan tecrübelerini kendilerine aktardılar, dağarcıklarını zenginleştirdiler. Halkımız 140 'ı aşkın filmi bir hafta boyunca izledi. Dünyanın seçkin film örneklerini ve dünya kültürünü değişik ülkelerin yaşantısını Malatya 'da bir haftada izleme imkanı buldu. Malatya, ulusal film sektörümüzün gelmiş olduğu noktayı bir hafta içerisinde bizzat yaşayarak, tanık oldu” dedi.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ise, Malatya film festivalinin marka olacağına inandıklarını kaydederek, “Malatya 'da böylesine güzel ve önemli bir sinema festivalinin olması memnuniyetlerimizi ifade etmeye yetmiyor. Malatyalıları, Antalya ve Adana 'dan sonra inşallah marka olacak bir festivale destek oldukları için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Arıcı, Malatya film festivalinin ülke sinemasının gelişimine katkıda bulunduğuna değinerek, “Bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen Malatya Uluslararası Film Festivali, uluslararası platformda yerini yükseltmekte ve ülkemiz sinemasının tanıtımına ve gelişimine önemli katkılar sağlamaktadır” diye konuştu.
Sinema sektörünün önemi hakkında bilgiler veren Arıcı, şunları söyledi: “Ülkelerin kültürel ve ekonomik hayatına büyük katkılar sağlayan ve bu nedenle stratejik ve ayrıcalıklı bir sektör olan sinema, ülkemizde son yıllarda hızlı bir değişim ve gelişim kaydetmektedir. Türk film sektörü, Türkiye 'nin ekonomik dinamizmine ve gelişim eğilimine stratejik olarak katkı sağlayacak duruma gelmiştir.” Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu da, Malatya 'nın kültür ve sanat merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğine dikkat çekerek, “Bölgesinde bir kültür, finans ve ticaret merkezi olma yolunda ilerleyen bir tarım ve sanayi şehri; bir irfan yurdu Malatya 'mızın hakikaten her geçen gün bu kültür vasfını çok daha geliştiğine hep birlikte tanık olmaktayız. Özellikle devlet tiyatromuz, yeni sinema salonlarımız, konferans salonlarımız, kongre ve kültür merkezimiz, sanat merkezlerimiz, semt konakları, kültür ve spor merkezimiz ve birçok fiziki binalarımızla ilimiz, kültür ve sanat merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir” diye konuştu.
Mumcu, festivalin büyükşehir müjdesini de beraberinde getirdiğine işaret ederek, “3. Malatya Uluslararası Film Festivalimiz bir müjdeyi de beraberinde getirdi. Bu salonda bir büyük şehrin hemşehrileri olarak bir aradayız. Hakikaten Sayın Başbakanımızın büyükşehir müjdesi; bu kenti sadece nüfus projeksiyonu açısından değil, kültür-sanat ve kalkınma ile gelişmişlik parametreleriyle öne çıkarttığını, büyük şehri fazlasıyla hak ettiğimiz inancıyla bir konuma geldiğimiz belirtmek isterim” dedi.
ÖDÜLLER “TEPENİN ARDINA” Malatya Valiliği 'nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından; Kültür Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Belediyesi ve İnönü Üniversitesi 'nin destekleri ve Manas Evleri 'nin ana sponsorluğunda; Festival Concept International organizasyonu ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali 'nde büyük ödül “Tepenin Ardı” filminin oldu.
Korhan Abay ve Defne Halman 'ın sunumu ile gerçekleştirilen ödül töreninde 19 dalda “Kristal Kayısı” ödülleri sahiplerini buldu. 3. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Ulusal Uzun Film kategorisinde En İyi Film ödülü “Tepenin Ardı”na verildi.
En İyi Film Ödülü 'nü Tepenin Ardı ekibinden oyuncuları Berk Hakman, Furkan Berk İlhan, Mehmet Okuroğlu ve yapımcı Enis Köstepan aldı.
En İyi Yönetmen Ödülü Lal Gece filmi ile Reis Çelik 'in olurken, En İyi Senaryo ödülü Tepenin Ardı filmi ile Emin Alper 'in oldu.
En İyi Kadın oyuncu ödülünü Zerre filmindeki performansı ile Jale Arıkan alırken, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü ise Tepenin Ardı oyuncuları Tamer Levent, Reha Özcan, Mehmet Özgür, Berk Hakman, Furkan Berk Kiran ve Mehmet Okur paylaştı.
Ulusal Uzun Film Kategorisi En İyi Müzik ödülüne Ateşin Düştüğü Yer filmi ile Saki Çimen değer görüldü.
Festivale bu yıl eklenen En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü ve En İyi Kurgu Ödülleri de sahiplerini buldu. En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü Ateşin Düştüğü Yer filmi ile Ercan Yılmaz'ın, En İyi Kurgu Ödülü ise Zerre ile Mesut Ulutaş 'ın oldu.
Ferah Feza filmi Jüri Özel Ödülü'nün sahibi olurken, jüri üyeliğini Sadi Çilingir, Orhan Ünser ve Kerem Sanatel 'in yaptığı SİYAD ödülü de Tepenin Ardı 'nın oldu. Festivalde en iyi film, Kristal Kayısının yanı sıra 30 bin TL ile de ödüllendirildi. YÖNETMEN JOHN SAYLES 'E ONUR ÖDÜLÜ VERİLDİ Sandy kasırgası nedeniyle açılış törenine katılamayan ABD sinemasının saygın bağımsız yönetmenlerinden John Sayles 'e, “Onur Ödülü” Uluslararası Jüri Başkanı Tahmineh Milani tarafından takdim edildi. John Sayles, Malatya 'da geçirdiği zaman ve halkın konuk severliği için teşekkür etti. Ünlü Yönetmen, “Türkiye 'yi tanımak için iyi bir deneyimdi. Ve büyümekte olan bu şehir ile umarım festival de büyür ve devam eder” diye konuştu.
EN İYİ KISA FİLM “ARALIK” Sayles 'e Onur Ödülünün takdim edilmesinin ardından Ulusal Kısa Film kazananları açıklandı. En İyi Kısa Film “Aralık” seçilirken, Jüri Özel Ödülüne de “Dom” değer görüldü.
En İyi Kısa Film Mansiyon ödülü ise “Kafes” filmine gitti. FESTİVALDE BARIŞ ÇAĞRISI YAPILDI Uluslararası Uzun Metraj kategorisi kazananları ise ödüllerini uluslararası jüri üyelerinin elinden aldı. Ödül alanların ortak mesajı, savaşların ve akan kanın durması oldu.
Ulusal Uzun Film kategorisinde En İyi Özgün Müzik Ödülüne Ateşin Düştüğü Yer filmi müzikleriyle değer görülen Saki Çimen, ilk film müziği olduğunu ve bu ödülü dedesi ve babaannesi için aldığını söyledi.
Ulusal Uzun Film Kristal Kayısı En iyi Senaryo Ödülünü Tepenin Ardı film senaristi Emin Alper adına filmin yapımcısı Enis Köstepen aldı. Köstepen, festivalde yarışan filmlerin barışa yönelik katkılarına dikkat çekti ve barışa kulak verilmesini söyledi.
Ulusal Uzun Film Kristal Kayısı En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ise oyuncuların birbirlerini beslemesi, doğal ve güçlü performansları ile işin ruhunu yansıttıkları gerekçesi ile Tepenin Ardı filminin 6 erkek oyuncusuna gitti. Ödülü veren Jüri başkanı Biket İlhan da tüm dünyada barış olmasını, kimsenin ağlamamasını ve açlıktan ölmemesini istediğini vurguladı.
Ulusal Uzun Film En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ise karakteri abartısız ve sade bir karakter olarak canlandırdığı gerekçesi ile Jale Arıkan 'ın oldu.
Ulusal Uzun Film Kristal Kayısı En İyi Yönetmen Ödülü ise arıcı, masalcı dille anlatması nedeniyle Lal Gece filmi ile Reis Çelik 'e verildi.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı 'dan alan ise Reis Çelik, “Acıları anlatmak sanata ve sanatçıya düşüyor; bu acılarla yüzleşmek gerekiyor. O zaman biz de acılar yerine sevinçleri anlatabiliriz” dedi.
En İyi Kurgu Ödülünü filmin yapımcısı Kaan Daldal aldı. En İyi Görüntü Yönetmeni ödülü ise Ateşin Düştüğü Yer filmi ile Ercan Yılmaz adına filmin yapımcısı Baran Seyhan 'a verildi.
Jüri üyeliğini Sadi Çilingir, Orhan Ünser ve Kerem Sanatel 'in yaptığı SİYAD ödülü de Tepenin Ardı 'nın oldu. Jüri Özel Ödülüne değer görülen film ise Ferah Feza filmi oldu.
Jüriliğini Senarist ve Yönetmen Biket İlhan, Gazeteci ve Turkuvaz Medya Kurumsal İletişim Müdürü Fecir Alptekin, Oyuncu ve Şair Pelin Batu, Yönetmen Mehmet Eryılmaz ve Sinema Yazarı Rasih Yılmaz 'ın yaptığı Ulusal Uzun Metraj Film Ödülleri: “En İyi Film: Tepenin Ardı. En İyi Yönetmen: Reis Çelil-Lal Gece. En İyi Kadın Oyuncu: Jale Arıkan-Zerre. En İyi Erkek Oyuncu: Tamer Levent, Reha Özcan, Mehmet Özgür, Berk Hakman, Furkan Berk Kiran, Mehmet Okur- Tepenin Ardı. En İyi Senaryo: Emin Alper-Tepenin Ardı. En İyi Özgün Müzik: Saki Çimen-Ateşin Düştüğü Yer. Jüri Özel Ödülü: Ferah Feza. En İyi Görüntü Yönetmeni: Ercan Yılmaz-Ateşin Düştüğü Yer. E İyi Kurgu: Mesut Ulutaş-Zerre. SİYAD Ödülü: Tepenin Ardı.” Jüriliğini İranlı Kadın Yönetmen Tahmineh Milani, Senarist ve Yönetmen Suha Arraf, Sinema Yazarı Esin Küçüktepepınar, Sinema Yazarı ArunaVasudev ve Hamburg Film Festivali Direktörü Albert Wiederspiel 'in yaptığı Uluslararası Uzun Film Ödülleri: “En İyi Film: No (No). En İyi Yönetmen: Benh Zeitlin-Beasts Of The Southern Wild (Düşler Diyarı). En İyi Kadın Oyuncu: Rachel Mwanza- War Witch (Savaş Cadısı), En İyi Erkek Oyuncu: Roy Assaf-God 's Neighbors(Müfettişler), En İyi Senaryo: Philippe Falardeau -Monsieur Lazhar (Lazhar Bey), En İyi Özgün Müzik: Carlos Cabezas-No (No), Jüri Özel Ödülü: Best Set Design- Beasts Of The Southern Wild (Düşler Diyarı).” Jüriliğini Yönetmen Tan Tolga Demirci, Akademisyen Ethem Özgüven ve Sanat Yönetmeni Deniz Ziya Temeltaş 'ın yaptığı Ulusal Kısa Film Ödülleri: “En İyi Kısa Film: Aralık, Jüri Özel Ödülü: Dom, En İyi Kısa Film Mansiyon: Kafes.” Ödül gecesi Vedat Sakman'ın müzik ziyafetiyle son buldu.
Kaynak: İHA
Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonu 'nda gerçekleştirilen kapanış törenine Vali Vasip Şahin, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu ile Türk sinemasının birbirinden değerli sanatçıları, jüri üyeleri, yönetmen ve oyuncular katıldı.
Kapanış töreninde ödül takdimi öncesi bir konuşma yapan Vali Vasip Şahin, Malatya 'nın 3. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında sinemaya doyduğunu söyledi.
Şahin, film festivalinin dolu dolu geçtiğini ifade ederek, “Malatya sanata doydu, sanatı iliklerine kadar yaşadı ve sanatla hemhal oldu. Öğrencilerimiz, ustalardan tecrübelerini kendilerine aktardılar, dağarcıklarını zenginleştirdiler. Halkımız 140 'ı aşkın filmi bir hafta boyunca izledi. Dünyanın seçkin film örneklerini ve dünya kültürünü değişik ülkelerin yaşantısını Malatya 'da bir haftada izleme imkanı buldu. Malatya, ulusal film sektörümüzün gelmiş olduğu noktayı bir hafta içerisinde bizzat yaşayarak, tanık oldu” dedi.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ise, Malatya film festivalinin marka olacağına inandıklarını kaydederek, “Malatya 'da böylesine güzel ve önemli bir sinema festivalinin olması memnuniyetlerimizi ifade etmeye yetmiyor. Malatyalıları, Antalya ve Adana 'dan sonra inşallah marka olacak bir festivale destek oldukları için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Arıcı, Malatya film festivalinin ülke sinemasının gelişimine katkıda bulunduğuna değinerek, “Bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen Malatya Uluslararası Film Festivali, uluslararası platformda yerini yükseltmekte ve ülkemiz sinemasının tanıtımına ve gelişimine önemli katkılar sağlamaktadır” diye konuştu.
Sinema sektörünün önemi hakkında bilgiler veren Arıcı, şunları söyledi: “Ülkelerin kültürel ve ekonomik hayatına büyük katkılar sağlayan ve bu nedenle stratejik ve ayrıcalıklı bir sektör olan sinema, ülkemizde son yıllarda hızlı bir değişim ve gelişim kaydetmektedir. Türk film sektörü, Türkiye 'nin ekonomik dinamizmine ve gelişim eğilimine stratejik olarak katkı sağlayacak duruma gelmiştir.” Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu da, Malatya 'nın kültür ve sanat merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğine dikkat çekerek, “Bölgesinde bir kültür, finans ve ticaret merkezi olma yolunda ilerleyen bir tarım ve sanayi şehri; bir irfan yurdu Malatya 'mızın hakikaten her geçen gün bu kültür vasfını çok daha geliştiğine hep birlikte tanık olmaktayız. Özellikle devlet tiyatromuz, yeni sinema salonlarımız, konferans salonlarımız, kongre ve kültür merkezimiz, sanat merkezlerimiz, semt konakları, kültür ve spor merkezimiz ve birçok fiziki binalarımızla ilimiz, kültür ve sanat merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir” diye konuştu.
Mumcu, festivalin büyükşehir müjdesini de beraberinde getirdiğine işaret ederek, “3. Malatya Uluslararası Film Festivalimiz bir müjdeyi de beraberinde getirdi. Bu salonda bir büyük şehrin hemşehrileri olarak bir aradayız. Hakikaten Sayın Başbakanımızın büyükşehir müjdesi; bu kenti sadece nüfus projeksiyonu açısından değil, kültür-sanat ve kalkınma ile gelişmişlik parametreleriyle öne çıkarttığını, büyük şehri fazlasıyla hak ettiğimiz inancıyla bir konuma geldiğimiz belirtmek isterim” dedi.
ÖDÜLLER “TEPENİN ARDINA” Malatya Valiliği 'nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından; Kültür Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Malatya Belediyesi ve İnönü Üniversitesi 'nin destekleri ve Manas Evleri 'nin ana sponsorluğunda; Festival Concept International organizasyonu ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali 'nde büyük ödül “Tepenin Ardı” filminin oldu.
Korhan Abay ve Defne Halman 'ın sunumu ile gerçekleştirilen ödül töreninde 19 dalda “Kristal Kayısı” ödülleri sahiplerini buldu. 3. Malatya Uluslararası Film Festivali kapsamında Ulusal Uzun Film kategorisinde En İyi Film ödülü “Tepenin Ardı”na verildi.
En İyi Film Ödülü 'nü Tepenin Ardı ekibinden oyuncuları Berk Hakman, Furkan Berk İlhan, Mehmet Okuroğlu ve yapımcı Enis Köstepan aldı.
En İyi Yönetmen Ödülü Lal Gece filmi ile Reis Çelik 'in olurken, En İyi Senaryo ödülü Tepenin Ardı filmi ile Emin Alper 'in oldu.
En İyi Kadın oyuncu ödülünü Zerre filmindeki performansı ile Jale Arıkan alırken, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü ise Tepenin Ardı oyuncuları Tamer Levent, Reha Özcan, Mehmet Özgür, Berk Hakman, Furkan Berk Kiran ve Mehmet Okur paylaştı.
Ulusal Uzun Film Kategorisi En İyi Müzik ödülüne Ateşin Düştüğü Yer filmi ile Saki Çimen değer görüldü.
Festivale bu yıl eklenen En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü ve En İyi Kurgu Ödülleri de sahiplerini buldu. En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü Ateşin Düştüğü Yer filmi ile Ercan Yılmaz'ın, En İyi Kurgu Ödülü ise Zerre ile Mesut Ulutaş 'ın oldu.
Ferah Feza filmi Jüri Özel Ödülü'nün sahibi olurken, jüri üyeliğini Sadi Çilingir, Orhan Ünser ve Kerem Sanatel 'in yaptığı SİYAD ödülü de Tepenin Ardı 'nın oldu. Festivalde en iyi film, Kristal Kayısının yanı sıra 30 bin TL ile de ödüllendirildi. YÖNETMEN JOHN SAYLES 'E ONUR ÖDÜLÜ VERİLDİ Sandy kasırgası nedeniyle açılış törenine katılamayan ABD sinemasının saygın bağımsız yönetmenlerinden John Sayles 'e, “Onur Ödülü” Uluslararası Jüri Başkanı Tahmineh Milani tarafından takdim edildi. John Sayles, Malatya 'da geçirdiği zaman ve halkın konuk severliği için teşekkür etti. Ünlü Yönetmen, “Türkiye 'yi tanımak için iyi bir deneyimdi. Ve büyümekte olan bu şehir ile umarım festival de büyür ve devam eder” diye konuştu.
EN İYİ KISA FİLM “ARALIK” Sayles 'e Onur Ödülünün takdim edilmesinin ardından Ulusal Kısa Film kazananları açıklandı. En İyi Kısa Film “Aralık” seçilirken, Jüri Özel Ödülüne de “Dom” değer görüldü.
En İyi Kısa Film Mansiyon ödülü ise “Kafes” filmine gitti. FESTİVALDE BARIŞ ÇAĞRISI YAPILDI Uluslararası Uzun Metraj kategorisi kazananları ise ödüllerini uluslararası jüri üyelerinin elinden aldı. Ödül alanların ortak mesajı, savaşların ve akan kanın durması oldu.
Ulusal Uzun Film kategorisinde En İyi Özgün Müzik Ödülüne Ateşin Düştüğü Yer filmi müzikleriyle değer görülen Saki Çimen, ilk film müziği olduğunu ve bu ödülü dedesi ve babaannesi için aldığını söyledi.
Ulusal Uzun Film Kristal Kayısı En iyi Senaryo Ödülünü Tepenin Ardı film senaristi Emin Alper adına filmin yapımcısı Enis Köstepen aldı. Köstepen, festivalde yarışan filmlerin barışa yönelik katkılarına dikkat çekti ve barışa kulak verilmesini söyledi.
Ulusal Uzun Film Kristal Kayısı En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ise oyuncuların birbirlerini beslemesi, doğal ve güçlü performansları ile işin ruhunu yansıttıkları gerekçesi ile Tepenin Ardı filminin 6 erkek oyuncusuna gitti. Ödülü veren Jüri başkanı Biket İlhan da tüm dünyada barış olmasını, kimsenin ağlamamasını ve açlıktan ölmemesini istediğini vurguladı.
Ulusal Uzun Film En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ise karakteri abartısız ve sade bir karakter olarak canlandırdığı gerekçesi ile Jale Arıkan 'ın oldu.
Ulusal Uzun Film Kristal Kayısı En İyi Yönetmen Ödülü ise arıcı, masalcı dille anlatması nedeniyle Lal Gece filmi ile Reis Çelik 'e verildi.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı 'dan alan ise Reis Çelik, “Acıları anlatmak sanata ve sanatçıya düşüyor; bu acılarla yüzleşmek gerekiyor. O zaman biz de acılar yerine sevinçleri anlatabiliriz” dedi.
En İyi Kurgu Ödülünü filmin yapımcısı Kaan Daldal aldı. En İyi Görüntü Yönetmeni ödülü ise Ateşin Düştüğü Yer filmi ile Ercan Yılmaz adına filmin yapımcısı Baran Seyhan 'a verildi.
Jüri üyeliğini Sadi Çilingir, Orhan Ünser ve Kerem Sanatel 'in yaptığı SİYAD ödülü de Tepenin Ardı 'nın oldu. Jüri Özel Ödülüne değer görülen film ise Ferah Feza filmi oldu.
Jüriliğini Senarist ve Yönetmen Biket İlhan, Gazeteci ve Turkuvaz Medya Kurumsal İletişim Müdürü Fecir Alptekin, Oyuncu ve Şair Pelin Batu, Yönetmen Mehmet Eryılmaz ve Sinema Yazarı Rasih Yılmaz 'ın yaptığı Ulusal Uzun Metraj Film Ödülleri: “En İyi Film: Tepenin Ardı. En İyi Yönetmen: Reis Çelil-Lal Gece. En İyi Kadın Oyuncu: Jale Arıkan-Zerre. En İyi Erkek Oyuncu: Tamer Levent, Reha Özcan, Mehmet Özgür, Berk Hakman, Furkan Berk Kiran, Mehmet Okur- Tepenin Ardı. En İyi Senaryo: Emin Alper-Tepenin Ardı. En İyi Özgün Müzik: Saki Çimen-Ateşin Düştüğü Yer. Jüri Özel Ödülü: Ferah Feza. En İyi Görüntü Yönetmeni: Ercan Yılmaz-Ateşin Düştüğü Yer. E İyi Kurgu: Mesut Ulutaş-Zerre. SİYAD Ödülü: Tepenin Ardı.” Jüriliğini İranlı Kadın Yönetmen Tahmineh Milani, Senarist ve Yönetmen Suha Arraf, Sinema Yazarı Esin Küçüktepepınar, Sinema Yazarı ArunaVasudev ve Hamburg Film Festivali Direktörü Albert Wiederspiel 'in yaptığı Uluslararası Uzun Film Ödülleri: “En İyi Film: No (No). En İyi Yönetmen: Benh Zeitlin-Beasts Of The Southern Wild (Düşler Diyarı). En İyi Kadın Oyuncu: Rachel Mwanza- War Witch (Savaş Cadısı), En İyi Erkek Oyuncu: Roy Assaf-God 's Neighbors(Müfettişler), En İyi Senaryo: Philippe Falardeau -Monsieur Lazhar (Lazhar Bey), En İyi Özgün Müzik: Carlos Cabezas-No (No), Jüri Özel Ödülü: Best Set Design- Beasts Of The Southern Wild (Düşler Diyarı).” Jüriliğini Yönetmen Tan Tolga Demirci, Akademisyen Ethem Özgüven ve Sanat Yönetmeni Deniz Ziya Temeltaş 'ın yaptığı Ulusal Kısa Film Ödülleri: “En İyi Kısa Film: Aralık, Jüri Özel Ödülü: Dom, En İyi Kısa Film Mansiyon: Kafes.” Ödül gecesi Vedat Sakman'ın müzik ziyafetiyle son buldu.