Vali Tapsız, Yerel Gazeteleri Ziyaret Etti

Vali Süleyman Tapsız, Kilis’te günlük olarak yayın yapan 'Hududeli', 'Kent', 'Kilis’in Sesi' ve 'Vizyon Havadis' gazetelerini ziyaret etti.

Vali Tapsız, Yerel Gazeteleri Ziyaret Etti
Vali Süleyman Tapsız’ın ziyareti sırasında Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Çolak, İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Selçuk Özpolat da hazır bulundu. Gazete sahipleri ve yöneticileri ile bir süre sohbet eden Tapsız, gazetelerin tirajları, satış reklamları, baskı yerleri ve çalışanları hakkında bilgi aldı, sorunlarını dinledi.

Gazetecilerle sohbet esnasında gündemdeki çeşitli konulara değinen ve gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Tapsız, "Gazeteler, yönetenlerin mesajlarını vatandaşa, yönetilenlerin taleplerini de yöneticilere ulaştırmaktadır. Demokrasinin olmazsa olmazlarından birisidir. Basında çok seslilik olacaktır, farklılıklar bizim zenginliğimizdir. Demokratik kültürün oluşmasında, halkın bilgilendirilmesinde basının önemli bir yeri var. Yerel ve ulusal basın halkın haber ihtiyacını karşılamaktadır. Bu yönüyle basın, halkın gözü kulağı, sesidir. Biz basını bu yönüyle destekliyoruz, habere ulaşma yollarını kolaylaştırmaya çalışırız. Kamuoyu işlerimizi görsün, bilsin, haberdar olsun. Basın eleştirebilir, eksiklikleri haber yapabilir. Ancak basın ahlak ilkelerine bağlı kalarak, şahısların özelini gözeterek, yapıcı eleştiri yapması gerekir" dedi.

Vali Tapsız, geçtiğimiz günlerde yatırım için Kilis'e gelen Amerikan 'International Capital Alliance' firması ile ilgili olarak, Amerikan şirketini Kilis'e kendilerinin davet ettiğini belirterek, "Daha önce girişimleri olmuş ancak sonuçlanmamış. Biz tekrar e-mail ve internet üzerinden yüz yüze görüşerek bu şirketle irtibat kurduk. Hangi fabrikaları kurmak istediklerini öğrendik. Bununla ilgili Ankara’ya giderek Enerji Bakanlığı'ndan yasal prosedürü öğrendik. Daha sonra Amerikan şirketini Kilis’e davet ettik. Geldiler, görüşmelerimiz oldu, ilgili kurumlarla birlikte toplantılarımız oldu. Sevindiricidir ki, sonuç olarak Kilis’e iki fabrika kurmaya karar verdiler. Birinci fabrika güneş enerjisi paneli üretecek ve bu üretilen paneller Kilis’ten bölgeye ve dünyaya gönderilecek. İkinci fabrika güneş enerjisi ile çalışan son sistem derin kuyu su çekme pompası üretecek. Bu şirkete kuracağı fabrikalar için mevcut organize sanayi bölgesinde yer tahsis etmeyi düşünüyoruz. Şirket temsilcileri buradan Ankara’ya geçerek, randevularını bizim ayarladığımız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile görüştüler" bilgilerini aktardı.

Vali Tapsız, Kilis içinde kalan Suriyelilerle ilgili bir soru üzerine de, "Konteyner kentte geçici koruma altında bulunan Suriyelilerin bir sorunu yok, ihtiyaçları karşılanıyor. Şehir içindeki Suriyelilerin ise ihtiyaçlarının karşılanması için STK’ları örgütlüyoruz. Ayrıca diğer il valilikleri ile irtibattayız. Suriyelilerin kış şartlarını karşılayabilmeleri için bu illerden soba, battaniye, halı, kilim, kışlık giyecek getirteceğiz. Kilis halkı Suriyelilere yardım konusunda çok olgun ve hoşgörülü. STK’lar yardım ediyor. Sosyal yardımlaşma, misafirperverlik, güler yüz üst düzeyde... Halkımızla gurur duyuyoruz, ekmeğini suyunu bu insanlarla paylaşıyor. Bu bizim millet olarak içimizde var. Her zaman zorda kalana, mağdura yardım etmişiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA