Bursa Polisinden Şafak Vakti Uyuşturucu Operasyonu: 21 Gözaltı

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından şafak vakti aralarında özel harekat ve çevik kuvvet ekiplerinin de bulunduğu 180 polisin katılımıyla uyuşturucu operasyonu gerçekleştirildi.

Bursa Polisinden Şafak Vakti Uyuşturucu Operasyonu: 21 Gözaltı
21 kişinin gözaltına alındığı operasyona narkotik köpeği Alfa’da destek verdi. Operasyonda, evlerin çeşitli bölümlerine zulalanmış uyuşturucu maddesi ele geçirildi.Gemlik’te ‘torbacı’ olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik yaklaşık 3 ay önce çalışma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 30 ayrı delillendirme yapıldı. Cumhuriyet savcılığının izniyle harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Özel Harekat Şubesi, Çevik Kuvvet Şubesi ve Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 180 polis, belirlenen 18 adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi.

Kalabalık polis grubunu gün ışımadan karşısında polis gören uyuşturucu tacirleri büyük şaşkınlık yaşadı. Hareketli anların yaşandığı nefes kesen uyuşturucu operasyonu polis kamerası tarafından da saniye saniye görüntülendi.Narkotik Köpeği Alfa, evlerde yapılan aramalara destek verdi. Alfa, bir evde koltuk altına saklanmış uyuşturucuyu yakalarken başka bir evde halı arasına zulalanmış esrarı gün yüzüne çıkardı. Narkotik polisleri de girdikleri evlerde turşu bidonları da dahil evin tüm bölümlerini didik didik aradı. Operasyonda uyuşturucu madde sattıkları ve bulundurdukları iddiasıyla 21 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında satışa hazır paketler halinde 187 gram esrar maddesi, 2 adet ectasy hap, 5 adet tabanca mermisi ele geçirildi. Gözaltına alınan 21 zanlı, ‘Uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan adliyeye sevk edilecek.