Yönetmen ve Senarist Bora Açıklaması

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen ''Sinema Günleri''nde ''Zoraki Kral'' filminin gösterimi yapıldı.

Oscar ödüllerinde 12 dalda aday gösterilen, ''En İyi Film, En İyi Yönetmen'' dallarında 4 ödül kazanan filmin gösteriminin ardından yönetmen ve senarist Aybars Bora, söyleşi yaptı.

Zoraki Kral filmini seçmesinin nedenini açıklayan Bora, ''Hepimizin aslında sınırları var. Bizim sınırlı olmamamız, sınırlarımızı aşmaya çalışmamız, bu konuda sanatı kullanmamız bizi daha ileriye taşıyan bir olgu. Bu söyleşi için Zoraki Kral filmini seçmemdeki sebep, aslında burada sınırları olan, sınırlarını zorlayan, sınırlarını aşmaya çalışan bir adamın, bir Kral'ın bireysel bir hikayesi'' diye konuştu.

Herkesin bir kaderi olduğunu ifade eden Bora, ''Toplumda üzerimize düşen sorumluluklar var. Kaçmak, hep en kolay geliyor ve genellikle insanlar birbirlerine bir şeyi başarmanın zor olduğunu söyleyebiliyor. Filmde kendi hayatımızda çıkabilecek engelleri aşmanın ipuçlarını da bulabiliyoruz'' şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk ise çok güzel bir film izlediklerini belirterek, ''Değerli Senarist, Yönetmen Aybars Bora bize filmin analizini çok güzel bir şekilde yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Kasım ayını kültür sanat programlarımızla dolu dolu geçireceğiz. Değerli kültür sanat dostlarını bütün programlarımıza bekliyoruz'' şeklinde konuştu.

Muhabir: Uğur Subaşı

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA