Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'na İsrail ve Suriye Davet Edilmedi

Geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (IDEF) gelecek yıl mayıs ayında İstanbul’da yapılacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı (TSKGV) Genel Müdürü Hayrettin Uzun, Ankara Marriott Otel’de düzenlenen basın toplantısında gelecek yıl gerçekleşmesi planlanan 11. IDEF'e Suriye ve İsrail’i davet etmediklerini açıkladı.

Savunma fuarlarının, savunma alanında yeniliklerin ve teknolojilerin sergilendiği, sanayicilerle tedarikçilerin bir araya geldiği önemli pazarlama platformu olduğunu vurgulayan TSKGV Fuar Şube Müdürü Erdinç Soyak ise katılımcı ve ziyaretçi sayısı bakımından büyük bir gelişme gösteren IDEF’in Uluslararası Savunma Sanayi Fuarları bölgesindeki en büyük, dünyada ise ilk 5 savunma sanayi fuarından biri haline geldiğini kaydetti.

Soyak, 2011’de düzenlenen 10’uncu Uluslararası Sanayi Fuarı’nın bir önceki fuarla mukayese edildiğinde, 463 olan katılımcı firma sayısının yüzde 37 artarak 633’e çıktığını söyledi.

Soyak, ayrıca 22 bin metrekare olan ürün sergileme alanının yüzde 7 artış göstererek 23 bin 509 metrekareye, 372 olan ülkelerinin savunma tedarikinden sorumlu üst düzey yabancı delegasyon üye sayısının yüzde 17 artarak 437’ye yükseldiğini bildirdi .