Şırnak'ta, ''ebrary Elektronik Veri Tabanı Tanıtım'' Semineri

Şırnak Üniversitesi Kütüphanecilik ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı'nca ''Ebrary Elektronik Veri Tabanı Tanıtım'' semineri düzenledi.

Şırnak Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan Elektronik Kitap Veri Taban Uzmanı Gülçin Basal, Ebrary veri tabanının dünya genelindeki kütüphanelere elektronik kitap sağlayan bir servis olduğunu, 3 bin 700'den fazla enstitü ile 19 milyonu aşkın kullanıcıya hizmet verildiğini söyledi.

Basal, merkezi Amerika'da olan Ebrary veri tabanının, Türkiye'de 120 üniversite ile anlaşmasının bulunduğunu ifade ederek, ''Bünyesinde 16 farklı disiplinde 80 binden fazla elektronik kitap bulunan Ebrary veri tabanı, dünyanın önde gelen yayın evleri ile anlaşarak her yıl 10 bin kitap artışıyla yayınlarını daha da zenginleştirmektedir. Bilimsel ve akademik elektronik kitaplarıyla gerek üniversitelerin akademik kadrolarına, gerekse de üniversite öğrencilerine hizmet vermektedir'' diye konuştu.

Basal seminerin sonunda Ebrary veri tabanı üzerinden kitap arama yöntemi ile ilgili de sinevizyon eşliğinde bilgi verdi.

Seminere Şırnak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Dilan Alp, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Osman Ünlü, Kütüphanecilik ve Dokümantasyon Daire Başkanı Fikret Ürgen, Strateji Daire Başkanı Vahit Çakırtaş ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Kaynak: AA