“Dünya Çocuk Kitapları Haftası” Beylikdüzü’nde Kutlanıyor

“Dünya Çocuk Kitapları Haftası” dolayısıyla Beylikdüzü Halk ve Çocuk Kütüphanesi’nde “Yaratıcı Drama” etkinliği düzenlendi.

Beylikdüzü Belediyesi eğitim alanında yaptığı hamlelere bir yenisini daha ekledi. “Dünya Çocuk Kitapları Haftası" kapsamında 5 gün boyunca farklı okul ve farklı sınıfları ağırlayan Beylikdüzü Halk ve Çocuk Kütüphanesi’nde, Beylikdüzü Belediyesi ve Türk Kütüphaneciler Derneği İstanbul Şubesi işbirliği ile “Yaratıcı Drama” etkinliği düzenlendi.

Etkinliğin ilk gününde misafir edilen anaokulu öğrencilerine kitap sevgisi anlatıldı. Daha sonra Yaratıcı Drama Eğitmeni Çiğdem Odabaşı yönetiminde Yaratıcı Okuma Atölyesi etkinliği gerçekleştirildi.

Öğrencilerle birlikte atölye etkinliği boyunca hayvan sevgisi, birliktelik, dayanışma ve sevginin önemi üzerinde duruldu. “Boyacının Penguenleri” adlı kitabın okunduğu etkinlikte hem oyunlar oynandı hem de doğaçlama ve canlandırmalar ile öğrenciler eğlenceli dakikalar geçirdi. Öğrencilerin klasik okuma yöntemlerinin dışına çıkılarak grup eşliğinde kendi yaşantıları ile ilişki kurabilecekleri deneysel bir atölye süreci gerçekleştirildi.

Yapılan çalışma, kütüphanelerin etkin bir öğrenme ortamı sunduğunu da gösterdi. “KÜTÜPHANEMİZDE KİTAP OKUMAK ÇOK EĞLENCELİ” Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, geçmişten günümüze bilgi taşıyan kitapların önemine değinerek, kitaplara olan ihtiyacın her zaman var olacağını dile getirdi. Başkan Uzun, “Beylikdüzü Halk ve Çocuk Kütüphanesi’nde uyguladığımız yaratıcı drama yöntemi ile öğrenciler okudukları kitapları canlandırıyorlar. Kütüphanemizde kitap okumak çok eğlenceli” dedi.

Kütüphaneyi gezip, kitap okuyan ve yaratıcı okuma etkinliğine katılan öğrenciler, kütüphanenin kendilerine sunduğu imkanların sevindirici olduğunu ifade etti.

Öğrenciler, kendilerine bu imkanları sunan Başkan Uzun’a teşekkür etti. Etkinliğe, Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil de iştirak etti

Kaynak: İHA