Vali Güzeloğlu’ndan Şehit Evine Taziye Ziyareti

İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Siirt'in Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 17 askerden biri olan Uzman Çavuş Eren Kızılgedik'in (23) baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

Vali Güzeloğlu’ndan Şehit Evine Taziye Ziyareti
Ziyarette Vali Güzeloğlu’na, eşi Ayşe Güzeloğlu ile il protokolü eşlik etti. Şehidin merkez Yenişehir ilçesi Çiftlikköy Mahallesi'nde yaşayan ailesinin evi önünde kurulan taziye çadırında, baba Ergün Kızıkgedik’i teselli etmeye çalışan Güzeloğlu, “Öncelikle milletimizin başı sağ olsun. Kahraman şehidimiz, kendisinden önceki tüm şehitlerimiz gibi bu gökleri ezansız ve bayraksız bırakmamak için bu ülkenin birlik ve bütünlüğüne kasteden hainlere karşı verdiği mücadele sırasında Allah’ın rahmetine kavuştu. İnancımıza göre peygamberlerden sonra en yüce makam şehitlerimizindir” dedi.

Şehitliğin bir nasip işi olduğuna vurgu yapan Güzeloğlu, “Herkese nasip olmayan, kaderinde varsa bu mertebeye erişen ve eriştiği mertebede de peygamberin yanında sonsuz alemde cennetle müjdelenen ulu kişilerdir. Ne mutlu ki, babası da böyle bir kahramanı yetiştirmiş, annesi de böyle bir kahramanı doğurmuştur. Ne mutlu bize ki, milletimiz içerisinde böyle kahramanları ve yiğitleri yetiştirmişiz” diye konuştu.

Türk milletinin ve Türk devletinin sonsuza kadar kara toprağa böylesi gül bahçesine girer gibi girecek kahramanlarıyla ilelebet yaşayacağının altını çizen Güzeloğlu, “Her geçen gün daha da güçlenerek milletimiz ve devletimiz geleceğe doğru güvenle yol alacaktır. İçte ve dışta hangi hainler, hangi katiller neyi düşünürse ve neyi kastederlerse etsinler, her şeyden önce aşılmaz bir sıra dağlar gibi duran bu kahramanların karşısında yok olup gideceklerinin ve hiçbir zaman emellerine geçmişte olduğu gibi ne bugün ne de gelecekte ulaşamayacaklarının bir kez daha altını çiziyorum. Bu kararlılıkla milletimiz yoluna ve geleceğe doğru yol alırken en büyük zenginliğinin ve iftiharının da bu kahraman şehitlerimiz olduğunu belirtmek istiyorum. Vatan sağ olsun” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA