Keşan Doçek, Taş Ocaklarına Karşı Yürüdü

Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan Keşan DOÇEK (Doğa Çevre ve Kültür Derneği) hafta sonu düzenlediği doğa yürüyüşünde, bölgede yapılması düşünülen taş ocaklarına karşı bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Keşan Doçek, Taş Ocaklarına Karşı Yürüdü
Keşan’a bağlı Mecidiye Beldesi’nden başlayan doğa yürüyüşü, Mecidiye Göleti boyunca Kartalkaya Mevkiine doğru devam ettikten Sonra Mecidiye’de Son buldu.

Bölgenin en güzel yerlerinden biri olarak kabul edilen Kartalkaya Mevkii bir süredir taş ocakları açılacak iddiasıyla gündeme geliyor.

Keşan DOÇEK de, bu güzel coğrafyaya taş ocağı yapılmaması için doğa yürüyüşünü bu bölgede düzenledi ve nasıl bir coğrafya üzerinde bir ocak açılacağına yetkililerin dikkatini çekmeye çalıştı.

DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, bölgenin büyük bir eko-turizm potansiyeli içerdiğini ve bunu yaygınlaştırmak için uzun süredir bölgede faaliyetler yaptıklarını, fakat taş ocakları iddiasının böylesi bir coğrafya için ölüm ilanı anlamına geldiğini söyledi.

EŞME: TAŞ OCAKLARI DOĞA CİNAYETİDİR
Taş ocaklarının turizm potansiyeli taşıyan bölgeler için tam bir cinayet olduğunu kaydeden Eşme, “Bu şekilde kaybedilen bir coğrafyanın geri gelmesi mümkün değil. Telafisi mümkün olamayacak ve uzun yıllar turizm anlamında bölgeye katkılar sağlayacak bölgenin taş ocağı olarak kullanılmasına akıl sır erdiremiyoruz, umarız ki sayın valimiz ve yetkililer bu görüşleri dikkate alır.” dedi.

Hakan Eşme, taş ocaklarının açılmaması için sivil toplum kuruluşları olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA