Keşan’da Acil Sağlık İstasyonu Yapılacak

Edirne’nin Keşan İlçesi’nde, İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yeni biir Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yaptırılacak.

Keşan’da Acil Sağlık İstasyonu Yapılacak
Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, 3 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun yapılması için bir hayırseveri girişimlerinde olumlu sonuçlar aldıklarını dile getirerek, inşaata kısa bir süre sonra başlanacağını söyledi.

Kurtar, konu ile ilgili olarak dün yaptığı açıklamada, Keşan Belediyesi’nin mülkiyetinde olan İstpat Cami Mahallesi Çamlıkent Konutları yanında bulunan alana yapılacak 3 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun 150 m2’lik alanda yapılacağını belirtti.

Keşan İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak plan ve projesini hazır hale getirdikleri istasyonun yapılması için vatandaşlardan gelecek olan bağışları kabul edeceklerini daha önceden açıkladıklarını dile getiren Ergün Kurtar, bu çağrıya olumlu cevap aldıklarını söyledi.

Tek katlı betonarme olarak yapılmasını planladıkları yapının yaklaşık 80 bin TL’ye mal olacağını tahmin ettiklerini ifade eden Kurtar, “İspat Cami Mahallesi ve İstasyon Mahallesi’ndeki vatandaşların da faydalanmasının düşünüldüğü 3 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun kurulmasıyla, kazaların yaşandığı İstanbul-İpsala-Edirne karayoluna daha hızlı sağlık hizmeti götürülmesi hedefleniyor. İstasyon, kazalara ulaşmada şehir içi trafiğinden etkilenmeden daha kısa sürede ulaşımı gerçekleştirecek. Anahtar teslim olarak istasyonu bize verecek sponsor bize ulaştı. Kısa süre sonra protokol imzalayacağız.” şeklinde konuştu.

22 KASIM’DA PROTOKOL İMZALANACAK
Sponsor ile 22 Kasım 2012 tarihinde protokol imzalayacakları bilgisini veren Ergün Kurtar, sponsorun tanınmış ve Keşanlı bir aile olduğunu söyledi.

Keşan’da hayırsever ailelerin var olduğunu ve çok güzel işlere imza attıklarını kaydeden Kurtar, istasyonun, yer tesliminden 2 ay sonra tamamlanacağını belirtti.

KEŞAN’DAKİ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ…
Öte yandan, Keşan’da 112 Acil Durum Komuta Merkezi’ne bağlı, A ve B Tipi olmak 2 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda, toplam 6 ambulans bulunuyor. Acil vak’alara anında müdahale ekibi olarak ise Keşan Toplum Sağlığı Merkezi binasında konuşlandırılan A Tipi Acil müdahale ekibinin, 4 doktor, 6 Paramedik, 5 ATT (Acil Tıp Teknisyeni) ve 3 Şoför ile görev yaptığı, acil vak’alara anında müdahalenin dışında hasta sevkleri hizmeti vermek için konuşlandırılmış Keşan Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne bağlı B1 tipi Acil müdahale ekibinde ise 7 doktor, 5 ATT, 2 hemşire ve 3 şoförün görev yaptığı bilgisi edinildi .
Kaynak: İHA