Başkan Olgun Aydınlılarla Makedonları Buluşturacak

Aydın merkeze bağlı Tepecik Belde Belediye Başkanı Tuncay Olgun, Makedonya ile sosyal ve ekonomik ilişkilerin artırılması için iki ülke insanını düzenlenen zirvede buluşturuyor.

Başkan Olgun Aydınlılarla Makedonları Buluşturacak
Makedonya ile sosyo-ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi açısından bu güne kadar sayısız projeye imza atan Tepecik Belediye Başkanı Tuncay Olgun, bu konuda yeni bir projeye daha imza attı. Başkan Olgun, AYGİAD üyesi firma temsilcileri ile Makedonyalı ilgili firma temsilcilerini buluşturacak.

Kasım ayında Aydın’da, Tepecik Beldesi Ekonomik, Sosyal, Kültürel, Sportif ve Bilimsel Faaliyetler Derneği (TEP-DER) ile Aydın Genç İş Adamları Derneği’nin ortaklaşa olarak düzenlediği “Makedonya Cumhuriyetinde Yatırım İmkânları Toplantısı” yapılmıştı. Yapılan bu tanıtım toplantısına konuşmacı olarak katılan Makedonya Cumhuriyeti İzmir Ticaret Ataşesi Alev Sülejman, iş adamlarına yatırım fırsatları konusunda oldukça yararlı bilgiler aktarmıştı. İşte bu toplantı ile Makedonya ve AYGiAD üyeleri arasında kurulan bağın daha da güçlendirilmesi ve yatırım fırsatlarının değerlendirilebilmesi amacıyla görüşmelere Makedonya’da devam edilecek.

22-25 Kasım 2012 tarihleri arasında Üsküp (Skopje) ve Bitola (Manastır) şehirlerinde yapılacak olan toplantılara; YİNGARİ Ağa Petrol Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti., Ahmet Çetintaş, HİSAR Mutfak, AS-TAŞ SUR Çelik Kapı, ATAY Holding, AYSBERK Soğuk Havagıda Tic. Ltd. Şti., ANCIN İnşaat, DEVRİM Ticaret, PEKSA PROFİL San. Tic. ve Eğt. Hiz. A.Ş., GÜNKA Kauçuk, FORD Plaza ve TEKİM Bilgisayar gibi AYGİAD üyesi firmalar olacak.

Geliştirilen etkinliklerin ve kurulan bağın mimarı Belediye Başkanı Tuncay Olgun, “İlimizin Genç İşadamları ile Makedonya Cumhuriyeti arasında kurduğumuz bağın her iki taraf açısından da mutluluk verici sonuçları olacağına inanıyorum. Makedonya Cumhuriyeti İzmir Ticaret Ataşesi Sayın Alev SÜLEJMAN, ilişkilerimizin geliştirilmesinde her zaman aktif rol oynadı. Kendisine İşadamlarımız adına teşekkür ediyorum. Etkinliğimize katılan firmalarımızın değerli temsilcilerini de kutluyorum. Makedonya’da gerçekleştireceğimiz zirvenin verimli geçeceğine inanıyorum. Ayrıca zirve öncesinde Milletvekilimiz Sayın Osman Aydın ve Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sayın Goran Taskaovski ile birlikte Makedonya’da madencilik alanında faaliyet gösteren bazı kurum ve kuruluş temsilcileri ile de görüşmelerimiz olacaktır” dedi.

Kaynak: İHA