Yozgat Valisi Yazıcı'nın Açıklaması

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, ''Dünya yetimlerini kucaklamak için yola çıktık, önemli olan bir takım mesafeleri de aldık'' dedi.

Dünya Yetimler Vakfı Kasım ayı yönetim kurulu toplantısı Yozgat'taki bir otelde yapıldı.

Toplantıya, vakfın yönetim kurulu başkanı Prof. Dr. Yüksel Çavuşoğlu, başkan yardımcısı ve Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, yönetim kurulu üyeleri ve AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce katıldı.

Vali Yazıcı, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, vakfın kurucu üyesi olarak verilen görevi dünyadaki yetim çocuklara yardım etmek için severek üstlendiğini belirtti.

Vakfı kurmadaki amaçlarının dünyadaki bütün yetim çocuklara yardım etmek olduğunu anlatan Yazıcı, şunları kaydetti:

''Biz tabi dünya yetimlerini kucaklamak için yola çıktık, önemli olan bir takım mesafeleri de aldık. İnanıyoruz ki beş yıl sonra proje çok genişlemiş olarak birçok ülkeye hakim olarak kendini gösterecektir. Hedef kitle olarak sadece dünya yetimlerini içine alan bir sivil toplum kuruluşu eksikliğinin olması nedeniyle bu boşluğu doldurmak amacıyla bu çalışmamıza başlamış bulunmaktayız.''

Vakfın kurucu üyesi ve AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce de, Vali Yazıcı'ya teşekkür ederek, ''Değerli valimiz yetimlere yardım etme noktasında çok emek sarf etmiş birisidir. Kendisi hamiyetperver bir insandır. Yetimlerle, düşkünlerle ve savunmasızlarla ilgili hassasiyeti olan insanların çoğalmasını diliyorum'' dedi.

Prof. Dr. Yüksel Çavuşoğlu ise temel hedeflerinin, inançlarının esas unsurlarından birisi olan yetim çocuklara sahip çıkıp, koruyup onları gelecekte ülkelerinde belli bir noktaya taşıyacak nitelikleri kazanmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

Yetim çocuklara kucak açmak için yola çıktıklarını dile getiren Çavuşoğlu, ''Dolayısıyla vakıf olarak biz bir yandan yetim çocukları sahiplenirken, diğer yandan da 'Tek bir çocuk bile yetim kalmasın' felsefesinden yola çıkarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu amaçla ülkemizin çeşitli şehirlerinde ve bazı dünya ülkelerinde şubeler açacağız'' diye konuştu.

Muhabir: Özcan Güney

Yayıncı: Orhan Canbulatel
Kaynak: AA