Başbakan Merkel, İrlandalı Mevkidaşı Kenny İle Bir Araya Geldi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, “Almanya, AB bütçesine çözüm bulmak için elinden geleni yapacaktır” dedi.

Bugün Berlin’de bir araya gelen Almanya Başbakanı Merkel ile İrlanda Başbakanı Kenny, düzenlenen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Merkel, “Bugün yaptığımız görüşmede iş piyasasındaki reformlar ve sosyal reformlardaki atılacak adımları ele aldık. Tabii ki iş piyasasında yapılacak değişikliklerle, sosyal reformları uygulayacak ülkelerde halk açısından olumsuz anlamda kurbanlar veriliyor. Bundan dolayı İrlanda’ya çok teşekkür ediyorum. Ortak yolda atılan adımlar bizi güçlendiriyor” diye konuştu.

AB ülkelerinde işsizliğin yüksek boyutlarda olduğunu belirten Başbakan Merkel, “Almanya, AB bütçesine çözüm bulmak için elinden geleni yapacaktır” dedi.

Merkel, “Birçok genç, meslek eğitimi yapmak ve iş bulmak için çaba harcıyorlar. Biz Almanya olarak, bu ülkelerdeki kalkınmanın ve işsizliğin azalması için yardıma hazırız” ifadelerinde bulundu.

İrlanda Başbakanı Enda Kenny ise, “Bugün İrlanda’nın durumu ve reform programlarını ele aldık. Banka sektöründeki borçların azaltılması ve o sektörün tekrar piyasaya dönebilmesi için neler yapılabileceğini, bu reformların bir an önce hayata geçirilip başarılı bir şekilde tamamlanması gerektiğini konuştuk. Başbakan Merkel de İrlanda’nın durumunun çok özel olduğunu ve bu duruma göre değerlendirilmesi gerektiğini söyledi” dedi.

Kenny, İrlanda’nın içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntıdan bir an önce başarıyla çıkmaya kararlı olduklarını ve ülkesinin Avro Bölgesi’nde ekonomik sorunlarla mücadele eden diğer ülkelere de umut verdiğini ifade etti.

Kaynak: İHA