Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na Bulgaristan'dan Ödül

Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı öğrencileri, 4-12 Eylül arasında Bulgaristan'ın Dobric ve Albena şehirlerinde düzenlenen 17. Uluslararası Hopec,Talents, Masters Müzik Festivali'nde düzenlenen yarışmadan ödüllerle döndü.

Antalya Üniversitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 21 ülkeden 200 katılımcının yarıştığı 17. Uluslararası Hopec,Talents, Masters Müzik Festivali Yarışması'nda 6-10 yaş arası küçükler piano kategorisinde Antalya Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Gökçe Göktepe'nin öğrencisi Elif Işıl Karataş ikincilik, Antalya Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Samir Mirzayev'in öğrencileri Derya Çetinkaya dördüncülük, 15-19 yaş piano-düet kategorisinde Serenat Kaçar ve Merve Akyıldız ikincilik ödülünü kazandı.

Son kazanılan ödüllerle, Antalya Devlet Konservatuvarı'nın ulusal ve uluslararası yarışmalarda aldığı ödül sayısı 18'i aştı.

Bulgaristan'da Türkiye'yi başarı ile temsil eden sanatçılar için Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı'nda Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Antalya Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Ayşe Sezer ve Antalya Devlet Konservatuvarı öğrenci ve öğretim elemanlarının katıldığı tören düzenlendi.

Törene katılan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Bulgaristan'dan ödüllerle dönerek Akdeniz Üniversitesi'nin gururu olan Öğr. Görevlisi Gökçe Göktepe ve Öğr. Görevlisi Samir Mirzayev ile genç müzisyenlere teşekkür belgesi verdi.

Muhabir: Süleyman Elçin

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA