Kılıçdaroğlu: Savaşa Götüren Belgenin Altına Hiçbir CHP'li İmza Atmaz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye'nin saldırısından sonra Mecliste ortak bir deklarasyon yayınlamayı önerdiklerini ancak hükümetin kabul etmediğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Kılıçdaroğlu, "Şimdi kalkmış ortak iradeden, akıldan bahsediyorsun. Sen kim ortak irade göstermek kim sen önce egonu indir. Zaten o ego senin başına bela. İnsanımızın kanını Ortadoğu çöllerinde dökülmesini istemiyoruz. Bu ülkeyi savaşa götüren belgenin altına hiçbir CHP'li imza atmaz." dedi.

Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Kılıçdaroğlu, Suriye'nin saldırısı sonrası Meclis'ten geçen sınır ötesi harekata ilişkin tezkereye değinen Kılıçdaroğlu, çatışmayı körükleyen değil, barış iklimini yaratan bir devlet olarak ortaya çıkılmasını istedi. Herzaman savaşa karşı bir devlet olunduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Uluslararası çıkarlar açısından sizin de bu tezkereye evet demeniz lazım diyor. Ortak bir deklarasyon yayınlayalım dedik. Meclisin tavrını ortaya koyalım, ortak iradesini yansıtalım dedik. Bunu da kabul etmediler. Şimdi kalkmış ortak iradeden, akıldan bahsediyorsun, sen anlarsın. Sen kim ortak irade göstermek kim sen önce egonu indir. Senin egon bu kadar şişmiş. Zaten o ego senin başına bela. İnsanımızın kanını Ortadoğu çöllerinde dökülmesini istemiyoruz. Bu ülkeyi savaşa götüren belgenin altına hiçbir CHP'li imza atmaz. Ülkesini seven hiç kimse bunun altına imza atmaz." Zamları eleştiren Kılıçdaroğlu, "Ekonomik kriz var zamların arkası kesilmiyor, terör batağına batmış. Devraldığınız Türkiye bu muydu sizin?" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Elektriğe ve doğalgaza yapılan zam tam okulların açıldığı zamana denk geliyor. Ölçüsüz bir biçimde zam yaptınız. Bu zamları ahlakla bağdaştırmıyorum, şerefle de bağdaştırmıyorum. Bu zamları onaylamamız mümkün değil. Kendileri yediler, yandaşlarına yedirdiler herkesin karnı doydu faturayı da millete çıkartıyorlar. Milletim bunun farkına varsın faturayı artık sen ödeme iktidara ödet. Dünyada doğalgaz gerileyecek sen gelecek doğalgaz fiyatlarına yüzde 30 zam yapacaksın. Yalan söylenmez ki bu kadar. Yalan söylemenin de bir usulü var." dedi.

"Engerek ve ciyanlardan senin ne farkın var?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Fitre ve zekat parasına el konur mu?" dedi.

Deniz Feneri davasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bir savcı dediki ben 11 kişiyi tanık olarak istiyorum. Bunların içinde bir köstebeğimiz var Beşir Atalay. Eğer savunma durumu kutsalsa tanıkların gelip konuşması lazım. Eğer hesap sormazsak namerdiz." diye konuştu .