Başkan Karahan’dan Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Toplantı Değerlendirmesi

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğinin Rize’nin İkizdere İlçesinde düzenlediği 4 günlük toplantıdan dönen 10 bin dolayında konut ısıtmasıyla Türkiye’nin ilçeler bazında rekoru elinde bulunduran Kütahya Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, kendileri açısından son derece verimli geçen toplantıyı değerlendirdi.

Başkan Karahan’dan Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Toplantı Değerlendirmesi
Rize Ayder Yaylasında jeotermalli tesislerde incelemelerde bulunduklarını ifade eden Başkan Karahan, Eynal Kaplıcaları'ndaki jeotermal enerjiyi ilçesindeki1450 rakımlı Gölcük Dağı’na taşıyıp dağ ve yayla turizminin hizmetine sunmaları halinde Simav'ın termal turizmde İç Ege’nin merkezi haline gelebileceğini bildirdi.

Toplantıda ayrıca, jeotermal enerjinin konut ısıtmasının yanında meyve, sebze ve tıbbi bitkilerin kurutulmasında kullanımının yaygınlaştırılmasının da ele alındığını dile getiren Başkan Karahan, “Jeotermal enerjinin konut ve işyeri ısıtmasının yanı sıra dağ ve yayla turizminin hizmetine sunulmasında bulunduğu bölgeye neler kazandırdığının en güzel örneğini toplantı vesle gittiğimiz Rize'nin Ayder Yaylasında şahit olduk. Ayder Yaylasındaki gibi bir yatırımı Simav'ın 1450 rakımlı Gölcük Yaylasında uygulayabiliriz. Eynal'daki jeotermal enerjiyi Gölcük Dağı’na taşıyıp dağ ve yayla turizmi için gerekli yatırımları yaparsak, Simav termal turizmin Ege’deki merkezi olabilir” dedi.

Karahan ayrıca birliğin gelecek yıl nisan ayında düzenleyeceği meclis toplantısına Simav olarak ev sahipliği yapmak istediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA