Açıköğretim Fakültesi’nden ‘ı. Ulusal Fotoğraf Yarışması Sergisi’

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından ‘Yıllara Meydan Okuyan Çınar Ağaçlarımız’ teması etrafında gerçekleştirilen “I.

Açıköğretim Fakültesi’nden ‘ı. Ulusal Fotoğraf Yarışması Sergisi’
Ulusal Fotoğraf Yarışması”na gönderilen fotoğraflar sanatseverlerle buluştu. Sanat Galerisindeki serginin açılışını Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen’le birlikte yaptı.

Yurt içi ve yurt dışından 389 fotoğrafçı ve bin 436 eserin katıldığı fotoğraf yarışması sergisinde İstanbul’dan Saadet Daldı’nın Birincilik Ödülü’ne layık görülen “Gölgelerin İçinde Işık Saçanlar” isimli eseri, İkincilik Ödülü’ne layık görülen Aydın’dan Cihan Karaca’nın “Tebessüm 2” isimli eseri ve Üçüncülük Ödülü’ne layık görülen Artvin’den Süleyman İnal’ın eserinin yanı sıra Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Özel Ödülü, Finansbank Özel Ödülü ve Finansbank Çağrı Merkezi Özel Ödülü ile mansiyon ve sergilemeye layık görülen eserler yer aldı.

Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, yarışmaya ilişkin yaptığı açıklamada, sundukları eğitim hizmetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de imza attıklarını, bu yarışmanın da bu projelerden biri olduğunu söyledi.

Özen, benzer etkinliklere devam edeceklerini belirterek yarışmanın sponsorluğunu yapan Finansbank’a teşekkür etti.

Serginin açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise sergilerin akademik hayattaki önemine vurgu yaptı. Koçak, yarışmaya gösterdikleri ilgiden dolayı fotoğraf sanatçılarını kutladı ve benzer etkinliklerin artarak devam etmesini istedi .
Kaynak: İHA