Ülkesini Terk Etmek Zorunda Kalan Göçmenlerin Tercihi

Güneydoğu Asya'nın ülkesini terk etmek zorunda kalan göçmenler tarafından en çok tercih edilen bölge olduğu belirlendi.

Fransa'daki HSBC Bankası için yapılan araştırma, başka bir ülkede yaşamak zorunda kalan göçmenlerin, yaşam koşulları ve gelir oranı dolayısıyla en çok Güneydoğu Asya'yı tercih ettiğini ortaya koydu.

HSBC Genel Sekreteri François Moreau, gazetecilere yaptığı açıklamada, Güneydoğu Asya'nın, Ortadoğu ve Avrupa'ya oranla daha iyi yaşam koşullarına ve gelir kaynaklarına sahip olduğunu ifade etti.

Araştırma, göçmenlerin yarısından fazlasının yıllık gelirlerinin 200 bin doların üzerinde olduğu Singapur'un tercih edilen ilk ülke olduğunu, Singapur'u Bermuda Adaları ve Tayland ve Hong Kong'un izlediğini gösterdi.

21. yüzyılın dev ekonomisi Çin 7, İsviçre 8. sırada yer alırken, Bahreyn ilk 10'a girebilen tek Ortadoğu ülkesi oldu.

Avrupa'daki ekonomik kriz göçmenlerin "keyfini kaçırsa da", özellikle İspanya'da çalışan göçmenlerden çok azının ülkeyi terk etmek istediği kaydedildi.

Sıralamada 30 ülke arasında 27. sırada yer alan Fransa'daki göçmenlerin bir kısmı ise Avrupa genelinin aksine, ülkede yaşamanın artık daha da zorlaştığını vurguladı.

"YouGov" araştırma şirketi tarafından 11 Mayıs-3 Temmuz'da 100 ülkede yapılan araştırma kapsamında 5339 göçmenle görüşüldü.

Muhabir: Esma Arslan - Şeyma Tahan / AFP

Yayıncı: Şermin Coşkun
Kaynak: AA