Elazığ'da Pancar Üreticisine 7 Milyon TL Ödenecek

Elazığ Şeker Fabrikası'nda, 2012-2013 yılı şeker pancarı alımı çerçevesinde çiftçilere bu yıl toplam 7 milyon TL ödeme yapılacak.

Elazığ Şeker Fabrikası 2012-2013 yılı şeker pancarı alım kampanyası başladı.

Fabrikada yapılan törene Elazığ Valisi Muammer Erol, kamu kurum temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

Elazığ Şeker Fabrikası Müdürü Öner Öztürk, fabrika bahçesinde düzenlenen törende, işletmenin yılda ortalama 200 bin ton şeker pancarını işleyerek, 20-23 bin ton şeker üretecek kapasiteye sahip olduğunu söyledi.

Fabrikanın pancar işlemesine 15 Ekim'de başlayacağını belirten Öztürk, "Bu yıl fabrikamıza 206 bin ton kota tahsisi yapılmıştır. Buna karşılık 80 bin ton taahhüt alınabilmiştir. 120 bin ton kota ise taahhüt alınmadığından iade edilmiştir. Aldığımız bu taahhüde karşılık 11 bin 440 dekar alanda ekim yapıldı. Bu alanda beklenen pancar miktarı 55 bin ton civarında. Fabrikamız pancar işlemesine 15 Ekim'de başlayacak, takriben bu işleme süreci 30 gün sürecek. İşlenen pancardan 7 bin ton şeker 2 bin 300 ton melas, 15 bin ton yaş küspe üretimi bekleniyor. Bu yıl üreticilerimize yaklaşık olarak 7 milyon TL ürün bedeli ödenecek. Bugüne kadar ayni ve nakil olarak 2 milyon 750 bin TL ödeme yapıldı.” dedi.

Konuşmaların ardından Elazığ Valisi Muammer Erol, İl Müftüsü Peyami Güngör, Öztürk ve diğer yetkililer, fabrikaya ilk mahsüllerini getiren çiftçilere çeşitli hediyeler verdi.