Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne 3 Yeni Servis

Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 3 yeni servis daha hizmet vermeye başladı.

Adıyaman Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, açılan göğüs hastalıklar, nöroloji ve dahiliye servislerinde Doktorlar muayeneye başladı.

Hastahaneye gelerek yeni açılan servisleri gezen Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, yaptığı açıklamada, yeni açılan servislerle birlikte hastanede yataklı tedavinin de başladığını belirtti.

Hastanenin bütün personeliyle birlikte hizmet vermeye hazır hale geldiğini ifade eden Gönüllü, şunları kaydetti:

''Yeni açılan servislerimizden dahiliye servisimize gelen bir hastamıza yataklı tedavi hizmeti vermeye başladık. Tabii bunlar sırasıyla yapılan şeyler. İnşallah diğer servislerimizi de yakın zamanda hizmete açacağız. Kasım ayında ise hastanemizde ilk kalp ameliyatını yapacağız. Hastanelerin bir vazifesi de hekim yetiştirmeleridir. Çünkü buralar aynı zamanda hekim yetiştirme müesseseleridir. İlerleyen zamanda Adıyaman'da sağlık alanında vatandaşlarımıza daha güzel hizmetler sunacağız.''

Tıp Fakültesi Dekanı Mustafa Yılmaz ise Sağlık Bakanlığı ile ortak çalışmalar yaptıklarını, hastanede en kısa zamanda yoğun bakım, ameliyathane, anjiyo ile kardiyoloji ve kardiyovasküler cerrahi servislerinin de hizmet vereceğini kaydetti.

Kaynak: AA