12’nci Gençlik Merkezi Altındağlı Gençler İçin Açıldı

Altındağlı gençlerin sosyal hayatlarını geliştirmek ve onlara yeni ufuklar açmak için hizmete açılan Altındağ Belediyesi Gençlik Merkezleri’ne bir yenisi daha eklendi.

12’nci Gençlik Merkezi Altındağlı Gençler İçin Açıldı
Feridun Çelik Mahallesi’nde açılan merkeze, edebiyatçı Nuri Pakdil’in ismi verildi.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin ev sahipliği yaptığı açılışa AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti Ankara milletvekili Ülker Güzel, Ak Parti Osmaniye Milletvekili Mehmet Durdu Kastal, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Ak Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, AK Parti il ve ilçe teşkilatı, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Altındağlı vatandaş katıldı.

NURİ PAKDİL DE AÇILIŞTA YER ALDI
Açılışın onur konuğu ise, merkeze adını veren büyük usta Nuri Pakdil oldu. Açılışta duygu dolu anlar yaşayan Pakdil’i edebiyat dünyasının diğer usta isimleri de yalnız bırakmadı. Pakdil’in edebiyatçı dostları Rasim Özdenören, Hüseyin Su, Ali Ulvi Temel, İbrahim Demirci, Atıf Bedir, Arif Ay, Ali Karaçalı, Necip Evlice ve Musa Çağıl açılışa katılanlar arasında yerini aldı.

“SADECE FİZİKSEL İMAR YETMEZ, DÜŞÜNSEL İMAR DA YAPMAK LAZIM”
Açılışta vatandaşlara seslenen Başkan Tiryaki göreve geldikleri ilk andan itibaren Altındağ’ın fiziksel imarına büyük önem verdiklerini belirterek, “Ancak biz sadece fiziksel imar yapmıyoruz. Düşünsel imar da önemli. Biz, Altındağlı vatandaşlarımızın düşünce dünyasına, sosyal hayatına da yön verecek projelere imza atıyoruz. Özellikle gençlerin düşünsel gelişimi bizler için çok önemli… Onlar için merkezler açıyor ve bu merkezlere edebiyat ve kültür dünyamızın ustalarının isimlerini veriyoruz. Gençlerimiz bu isimleri soracak, merak edecek ve okuyacaklar” dedi.

Altındağ’da çocuk olmanın ve büyümenin zorluklarından da bahseden Başkan Tiryaki, Altındağlıları yakın gelecekte çok daha güzel günlerin beklediğini müjdeledi. “Bu yılın sonuna kadar 7 Gençlik Merkezi daha açarak, merkezlerimizin sayısını 19’a çıkaracağız” diyen Tiryaki, Altındağlı vatandaşlar tarafından coşkuyla alkışlandı.

Emek harcadığınız tüm işlerin karşılığını alacağınızı söyleyen Başkan Tiryaki, “Siz yeter ki tohum ekin, toprak mutlaka sana karşılığını verir” dedi.

Açılış töreninde konuşan Nuri Pakdil’in yakın dostu Rasim Özdenören, Nuri Pakdil’in şahsiyetine ait duygu ve düşüncelerini paylaştı.

“ALTINDAĞ BELEDİYESİ’NİN YAPTIĞI FAALİYETLER BİR MİLLET İÇİN YAPILABİLECEK EN GÜZEL HİZMETLERDİR”
AK Parti Ankara milletvekili Ülker Güzel ise, Altındağ Belediyesi’nin faaliyetlerinden övgüyle bahsetti. “Altındağ Belediyesi’nin yaptığı faaliyetler bir millet için yapılabilecek en güzel hizmetlerdir” diyen Güzel, Altındağ Belediyesi’ni kültüre ve tarihe sahip çıktığı için tebrik etti

Kaynak: İHA