SAÜ’de Okuyan Yabancı Öğrencilere Tanışma Yemeği

Misafir öğrencilere hizmet veren Yedirenk Uluslar arası Öğrenci Derneği yabancı ülkelerden gelerek Sakarya Üniversitesi (SAÜ)’nde eğitim gören öğrencilere yönelik tanışma yemeği düzenledi.

SAÜ’de Okuyan Yabancı Öğrencilere Tanışma Yemeği
Yemek, Adapazarı Kuzey Terminali Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan program, Yedirenk Derneği Başkanı Adem Ocak’ın selamlama konuşması ve tanıtım sinevizyonuyla devam etti.

Dernek Başkanı Adem Ocak konuşmasında, “Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneğimizin Sakarya’mızda bulunan misafir öğrenciler için düzenlediği tanışma ve kaynaşma yemeğine hepiniz hoş geldiniz. Küresel değerlerimizin en başında bulunan kardeşliğin ve kardeş olma bilincinin anlatılması adına yola çıktığımız Yedirenk U.Ö. Derneği, farklı coğrafyalardan ülkemize gelen, üniversite eğitimlerini almak için şehrimiz Sakarya’yı tercih eden misafir öğrencilere yönelik, gönüllü çalışmalar yapmak üzere kurulmuş bir öğrenci derneğidir” dedi.

Ocak derneğin misyonunu şöyle açıkladı: “Kardeşlik değerlerini önde tutan, temel dini bilgiler ve kültürel değerlere vakıf olan, ülkesinin ihtiyaçlarını bilen ve bu ihtiyaçlara karşı çözüm üretebilecek kabiliyette, burada olduğu gibi kitleleri bir araya getirebilecek ve dertlerini ifade edebilecek, organizasyon kabiliyetine sahip, farklılıklara karşı önyargısı olmayan, kendi değerlerini koruyup, karşı değerlere de saygılı olması gerektiğini bilen birer gönüldaşlarımız ve kardeşlerimiz olarak ülkelerinize dönüp hizmet etmeniz en temel amacımızdır.” Sakarya’da yaklaşık 35 ülkeden 1500 öğrencinin üniversite eğitimini almak üzere bulunduğunu hatırlatan Ocak, “Yedirenk Uluslar arası Öğrenci Derneği bünyesindeki öğrencilere yönelik eğitim, rehberlik, sosyal, maddi ve manevi destek sağlamayı hedeflemektedir. Karşılaştığınız sıkıntılarınızda burada kardeşlerinizin olduğunu bilmeniz bizim hedefimizdir” dedi.

“Sizlerle beraber yıl içerisinde çeşitli eğitim faaliyetlerinde bulunacağız” diyen Ocak 2012-2013 eğitim öğretim yılı içinde gerçekleştirecekleri faaliyetleri şöyle açıkladı: “Türkçe, Matematik, İngilizce, Arapça, Kur’an-ı Kerim gibi derslerin yanı sıra Kitap Okuma, Tiyatro, Bilgisayar, Fotoğrafçılık gibi Sosyal derslerin verilmesini sağlayacağız” İstanbul’dan gelen Bab-ı alem uluslararası öğrenci deneği teşkilatlanma birim başkanı Fatih Yazıcıoğlu ve İHH yönetim kurulu üyelerinden Said Demir’in de kısa bir konuşma yaptığı program yemek ve çay ikramıyla sona erdi.

Sakarya’da yaşayan farklı ülkelerden gelmiş olan üniversite öğrencilerinin birbiriyle kaynaşması ve tanışmasına zemin hazırlayan tanışma yemeği mutlu karelerle son buldu .
Kaynak: İHA