Dünyanın En Güzel Kedileri Moskova’da Buluştu

Rusya’nın başkenti Moskova’da her yıl düzenlenen geleneksel “Expocat” Kedi Fuarı, bu yıl 14.kez kapılarını hayvanseverlere açtı.

Moskova’daki Krokus Expo Fuarcılık Merkezi’nde 6-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenmekte olan Avrupa’nın en büyük kedi fuarı “Expocat 2012”, dünyanın en güzel kedilerini bir araya getirdi. Otuz farklı cinsteki yaklaşık bin 200 kedinin yer aldığı fuar Moskovalı kedi tutkunlarının akınına uğradı.

TICA, WCF, WCA ve CFA gibi uluslararası kedi örgütlerinin de desteklediği fuarda görücüye çıkan kediler, uluslararası jüri heyeti tarafından kendi dallarında ayrı ayrı değerlendirildi. Aralarında bengal, siyam, Sibirya, Amerikan gibi kedi türlerinin özellikle büyük ilgi gördüğü fuarda, hallerinden memnun gözüken birbirinden güzel kediler, kameralara poz vermeyi de ihmal etmedi.

İHA’ya açıklamada bulunan Expo Cat Fuarı Direktörü Nadejda Zubkova , “Bu fuarı ilk başta sırf profesyoneller için düzenlemeyi amaçlamıştık. Ama gördüğümüz aşırı ilgi dolayısıyla fuara amatörleri de davet ettik. Ve şimdi gördüğünüz gibi fuarımız tüm kedi tutkunları için bayram havası ortamında devam ediyor. Bu yılki kedi müsabakalarını yurtdışından davet ettiğimiz 50’den fazla uzman değerlendiriyor. Ziyaretçilere özel sürprizler hazırladık. Bence tüm ziyaretçilerimiz buradan memnun ayrılacak” şeklinde konuştu.

Bu arada yaklaşık 50 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuar bünyesinde düzenlenen kediler arası güzellik yarışmalarında ise fuarın en güzel kedisinin belirleneceği bildirildi .
Kaynak: İHA