Adıyaman'da ''üniversiteleşme Sürecinde Yerel Yönetimlerin Rolü'' Konferansı

Adıyaman'da, ''Üniversitelileşme Sürecinde Yerel Yönetimlerin Rolü'' konulu konferans düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Eğitim Fakültesi Mustafa Koç konferans salonunda düzenlenen konferansa katılan Adıyaman Belediyesi eski başkanları Mehmet Erdem, Şevket Gürsoy ve Abdulkadir Kırmızı kendi dönemlerinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, konferansta yaptığı konuşmada, Adıyaman'da üniversiteleşme sürecini tarihe kayıt düşmek ve zamanında verilen emekleri günümüze aktarmak için böyle bir konferans düzenlediklerini belirtti.

Adıyaman'da üniversite sürecinin 1980'li yıllarda başladığını belirten Gönüllü, üniversiteleşme sürecinde sivil topum kuruluşları ile yerel idareler başta olmak üzere, birçok insanın ve kuruluşun emeğinin bulunduğunu ifade etti.

Eski belediye başkanlarından Mehmet Erdem ise Adıyaman'da üniversite sürecinin İnönü Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Adıyaman Meslek Yüksekokulu'nun açılmasıyla başladığını kaydetti.

Abdulkadir Kırmızı da Adıyaman Üniversitesi'nin kuruluşundan bugüne kadar gelen zamanda, STK ve mülki amirlerin büyük emek ve özverilerinin söz konusu olduğunu dile getirdi. Kırmızı, üniversitenin Adıyaman'ın birçok anlamda gelişmesine katkı sağladığını vurguladı.

Şevket Gürsoy, üniversitelerin bilim üretip, toplumun ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmakla sorumlu olduklarını belirterek, kendi döneminde yapılan çalışmaları anlattı.

Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, belediye başkanlarına Adıyaman Üniversitesi'ne katkılarından dolayı teşekkür ederek çiçek ve plaket verdi.

Konferansa, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, kamu kurumu müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Muhabir: Hakan Furkan / İsmail Hakkı Demir

Yayıncı: Sevil Çelik
Kaynak: AA