Palandöken Türk Telekom Nurettin Topçu Lisesi Öğrencileri Üniversite Yolunda

Türk Telekom'un Türkiye’ye Değer sosyal sorumluluk projesi kapsamında inşa ettiği Erzurum Palandöken Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin başarısı dikkat çekti.Üniversite sınavına giren Erzurum Palandöken Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin yüzde 75’i başta Hukuk İktisadi İdari Birimler Fakültesi olmak üzere Türkiye genelindeki üniversitelere yerleşti.

Palandöken Türk Telekom Nurettin Topçu Lisesi Öğrencileri Üniversite Yolunda
Türk Telekom’un Türkiye'ye Değer kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaptırdığı Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi’nden mezun olan öğrencilerin yüzde 75’i üniversiteli oldu. Üniversite sınavında başarı gösteren 30 öğrenciden 20’si Türkiye genelindeki hukuk, eğitim, iktisadi ve idari birimler fakültelerine girmeye hak kazandı. Geri kalan 10 mezun öğrenci ise siyaset bilimi, psikoloji, psikolojik danışma ve rehberlik gibi bölümlerde eğitimlerine devam edecek.

Türk Telekom Doğu 1 Bölge Müdürü Timur Sevim, Palandöken Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin başarısının Türk Telekom ailesine mutluluk verdiğini söyledi.

Sevim, “Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi’nin pırıl pırıl öğrencilerinin LYS’de göstermiş olduğu başarı tüm Türk Telekom ailesinin gurur kaynağı oldu. Gençlerimizin gelecek yıllarda da aynı başarıyı sürdüreceklerine inancımız tamdır” dedi.

Türk Telekom’un, geleceğe yatırım anlayışı ile hayata geçirdiği Türk Telekom Okulları projesi kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında 76 eğitim tesisi inşa edildi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile hayata geçirilen proje Türkiye’de eğitim alanında bugüne kadar hayata geçirilen en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri. Türk Telekom Okulları projesi kapsamında, 30 bini aşkın öğrenci modern tesislerde eğitim görme olanağına sahip oluyor .
Kaynak: İHA