İlyas Tongüç: Asker Gerekli Yerleri İmha Etmiştir, Hükümet Maceraya Girmesin

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Suriye konusunda hükümetin dikkatli olması gerektiğini söyledi.

İlyas Tongüç: Asker Gerekli Yerleri İmha Etmiştir, Hükümet Maceraya Girmesin
Tongüç, “Bu konuda hükümeti dikkatli olmaya ve bir maceraya girmekten kendisini alıkoymaya davet ediyorum. Evet, menfur bir hadise olmuştur, bunun karşılığında da Türk askeri gereken mukavemeti göstermiş, gerekli yerler imha edilerek bir vazife yapılmıştır.” dedi.

Partisinin Bursa il binasında basın toplantısı düzenleyen Tongüç, Türkiye ile Suriye arasındaki gerginliğe değindi. Suriye’nin Akçakale’deki saldırısına değinen Tongüç, şunları dile getirdi: “Hükümetin, bu hadiseden sonra tezkerenin çıkartılmış olması hususunda hükümetin bu aşamadan sonra fevkalade dikkatli olma mecburiyeti vardır. Bundan önce, bir uçağımız düşürülmüş, 2 pilotumuz şehit olmuştu. Bir takım dış basında bu pilotların Suriye tarafından öldürüldükten sonra denize atıldığı söylenerek, Türkiye kamuoyuna karşı Suriye’ye yönelik bir operasyonun zihinsel altyapısının yapıldığı endişesini taşımaktayız.”Tongüç, Batılı ülkelerin, Afganistan’da görev süresi bir yıl daha uzatılan Türk askerlerin, Afganlara karşı savaşması ile Türkiye’nin Suriye ile savaşmasını istediğini savundu. “

TÜRKİYEMİZ, TEHDİDİ BERTARAF EDECEK GÜCE SAHİP OLDUĞUNU GÖSTERDİ”

Hükümetin dikkatli olmasını isteyen Tongüç, şöyle devam etti: “Batı'nın bizi bu ateş topunun içine atmasını, ülkemizin bölünmesi ile eş değer görmekteyiz. Bu konuda hükümeti dikkatli olmaya ve bir maceraya girmekten kendisini alıkoymaya davet ediyorum. Evet, menfur bir hadise olmuştur, bunun karşılığında da Türk askeri gereken mukavemeti göstermiş gerekli yerler imha edilerek bir vazife yapılmıştır. Yani bu taraftan da ölen vardır, o taraftan da bir takım insanlar ölmüştür. Bu, şu anlama gelir, Türkiye’miz, kendisine karşı herhangi bir tehdit söz konusu olduğunda, bu tehdidi noktasal anlamda bertaraf edecek bir güce ve kararlılığa sahiptir. Bu, bahane edilerek, nasıl olsa tezkere çıktı diyerek, meydana gelecek bir takım gelişmeler, Allah muhafaza bizi bir savaşa iteklerse, bu noktada da testi kırılmadan uyarı vazifesini Milli Görüş’ün tek temsilcisi olan Saadet Partisi olarak yapmak zorundayız.”