Baka Kalkınma Kurulu Bucak'ta Toplantı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu'nun 2012 yılındaki son toplantısı Burdur'un Bucak ilçesinde gerçekleştirildi.

Bucak Kültür Merkezi'nde Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Muharrem Certel başkanlığındaki toplantıya Antalya'dan 50, Isparta'dan 26 ve Burdur'dan 24 üye katıldı.

Toplantıda Kalkınma Kurulu üyelerine BAKA'nın yılın ilk 6 ayındaki faaliyetleri ve yeni bölge planı hazırlık çalışmalarıyla ilgili bilgi verildi.

Kalkınma Bakanlığı'nın 10. Kalkınma Planı ve Bölgesel Gelişme Ulusal Stratejisi çalışmaları kapsamında ''Tematik alanların'' belirlenmesi çalışmaları üzerine üyeler Batı Akdeniz'in kalkınma öncelikleri ve stratejileri alanlarını tarım, turizm, kırsal kalkınma, altyapı ve sanayi politikası olarak seçti.

Toplantıda konuşan Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu, Bucak'ın sanayisi, tarımı ve eğitimiyle ön plana çıktığını söyledi.

Bucak'ın Burdur'un en büyük ilçesi olduğunu hatırlatan Hacıbektaşoğlu, ilçenin Karacaören Barajı ile de turizm merkezi olma yolunda ilerlediğini dile getirdi.

Muhabir: Süleyman Elçin

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA