Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır: Bu Bir Savaş Tezkeresi Değildir

Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Suriye tezkeresinin geçmesinin çok önemli bir olay olduğunu belirterek, bunun bir savaş tezkeresi olmadığını söyledi.

Cihan Haber Ajansı muhabirine konuşan Bozkır, tezkerenin çıkmasının caydırıcı bir güç olacağını ifade etti.

Uluslararası bakımından da Türkiye'nin güçlendiğini dile getiren Bozkır, hemen cevap verilmesi, harekete geçilmesi durumunda tezkerenin olmaması halinde Türkiye'nin zor durumda kalabileceğine dikkat çekti. Suriye tezkeresiyle Türkiye'nin elinin açıldığını, karşı tarafada mesaj verildiğini anlatan Bozkır, Suriye tarafından atılan topların bir kaza olmadığını, Suriye tarafından atıldığının kesinlikle ortaya çıktığını vurguladı. Tezkerenin geçmesiyle Türkiye'nin elinin güçlendiğini belirten Bozkır, tezkere çıktı diye bugün hemen Türkiye'nin ordularını sınıra yığıp Suriye'ye bir operasyon yapılacak diye bir şeyin bulunmadığını söyledi.

Bozkır, Suriye ne kadar ileri giderse Türkiye'nin de o kadar cevap vereceğinin altını çizdi. Tezkere'nin sınırlarının belli olmadığına yönelik eleştiriler konusunda ise Bozkır, tezkerenin sınırlarının belli olduğunu ifade etti.

Sınırlarının Suriye olduğunu, Suriye'den gelecek saldırılara anında karşılık verildiğini verileceğini dile getiren Bozkır, Kuzey Irak için gelecek hafta tezkere görüşmesi yapılacağını söyledi.

Barışı güvence altına almak için bu adımların atıldığını belirten Bozkır, tezkerenin nerede başlayıp nerede bittiğinin belli olduğuna dikkat çekti. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ise Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasını eleştirdi, Suriye'ye mezhepcilikle yaklaşıldığını savundu .