Yıldırım İlçesinde Bdp'lilerle Karşıt Gruplar Arasında Dün Gece ve Bu Akşam Çıkan Olaylarda 4 Kişinin Yaralandığı Bildirildi

Bursa'da, bir grup BDP'linin 28 Ekim'de, ''cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek amacıyla'' AK Parti Yıldırım İlçe Başkanlığı'na yürümesi üzerine çıkan ve 2 gündür aralıklarla devam eden olayların ardından bu akşam saatlerinde Yavuzselim Mahallesi'nde iki grup arasında gerginlik yaşandı. Bu akşamki olaylarda ağır yaralanan 31 yaşındaki bir kişi, hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Dün geceki olaylarda ise 3 kişinin hafif yaralandığı bildirildi.

Akşam saat 17.00 sularında başlayan olaylar üzerine, mahallenin kanaat önderleri ve emniyet güçleri, iki grubu sakinleştirmek için çaba sarfetti. Mahallenin kanaat önderleri ve polis, gerginliğin sona ermesi için bölgede bekleyişini sürdürdü. Bekleyiş, BDP'li grubun evlere taş atmasıyla bozuldu. Gruptan bazıları çöp kutularını ateşe verdi.

Su Deposu Caddesi'nde bekletilen diğer grubun da mahalleye dağılmasını engellemeye çalışan polis, olaylara biber gazıyla müdahale etti. Bu sırada eline taş isabet eden polis hafif yaralandı.

Polis, olaylara karışan bazı kişileri gözaltına aldı.

Bu akşamki olaylarda 31 yaşındaki bir kişi ağır yaralandı. Durumu ağır olan yaralının, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırıldığı bildirildi.

Halen ara sokaklarda farklı noktalardaki BDP karşıtı küçük gruplar, bekleyişlerini sürdürüyor. Emniyet güçleri de tedbir amaçlı olarak bölgede bekletiliyor.

-İlk iki gün yaşananlar-

Bursa Valisi Şahabettin Harput, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yıldırım ilçesinde BDP'lilerle karşıt gruplar arasında dün gece ve bu akşam çıkan olaylarda yaralananların bulunduğunu bildirdi.

Üç gündür aralıklarla yaşanan gerginliği ve çıkan olayları AA muhabirine değerlendiren Vali Harput, gelişmeleri takip ettiğini dile getirdi.

Harput, şöyle dedi:

''Evvelki gün malum, cezaevindekinin durumuyla alakalı BDP yanlıları, AK Parti ilçe binasına siyah çelenk koymak istediler. Bu çelenk koyma girişimine polis müsaade etmedi. Bu arada, malum grup, devlet aleyhine birkısım sloganlar attı. Bu arada bazı karşıt gruplar bu sloganlardan tahrik oldular. Ve onlar da bu gösterici grubun üzerine yürümek istedi. Polis, bu karşıt iki grubun bir araya gelmemesi için hem böyle bir önlem aldı. Ayrıca BDP'li grubun çelenk koymasını önlemek için tedbir aldı. BDP'liler, çelenk koyamayınca, iki grup bir araya gelemedi ve polis büyük bir badireyi önledi. Ancak mahalle aralarına kaçan bu BDP yandaşı grup, taşlarla bazı araç ve camlara, bazı insanlara rastgele zarar verdiler. Önceki gün ve dün bunlar yaşandı. Dün geceki olaylarda 3 kişi yaralandı.''

-Bu akşamki olaylar-

Vali Harput, Yavuzselim Mahallesi'nde bu akşam çıkan olaylara ilişkin ise şunları kaydetti:

''Tabii bugün saat 17.00'den sonra karşıt gruplar yeniden değişik noktalar, küçük gruplar birbirlerine sözlü ve taşlı müdahalede bulundular. Polis tabii gereken önlemi aldı. Bunun üzerine topluca karşı karşıya gelerek eylem yapmaktan ziyade, ara sokaklarda kendilerini kaybettirmeye çalışıyorlar.

Arkadaşlarımız, bu akşamki olaylarda bir vatandaşımızın yaralandığını ifade ettiler.

Konunun mahiyeti üzerinde, yaralanmanın şekli ve fail ya da faillere ilişkin polisin çalışması devam ediyor.

Bir taraftan da aralıklı olarak değişik ara sokaklarda zaman zaman meydana gelen çatışmaların, müdahalelerin, tamamen sona erdirilmesi için emniyet güçleri tüm gayretleri ile çalışmalarını sürdürüyorlar.''

Vatandaşlara, devlete güvenmelerini ve tahriklere kapılmamalarını tavsiye eden Harput, ''Devletimiz kamu düzeninin bozulmaması için her türlü tedbiri almış olup, buna riayet etmeyenler de mutlaka kanunun öngördüğü cezaya çarptırılacaklarını bilmelidirler. Polis bütün gücüyle, can kaybı olmadan, tarafların ileri gelenleriyle, parti başkanları ile yöre dernekleri ile görüşerek grupları teskin etmeye, bir taraftan da tedbirlerini artırarak almaya devam ediyor. Devlet olarak biz gereken tedbirleri alıyoruz. Polis, bu konuyla alakalı çalışmalarını sürdürüyor.''

Muhabir: Mustafa Yılmaz-Harun Kaymaz-Ali Atmaca

Yayıncı: Kamuran Akkuş
Kaynak: AA