'Ordu Göreve' Diyenler Bugün Orduya Hakaret Ediyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Dün ülkenin meşru hükümetini devirmek için ‘ordu göreve’ pankartı açanlar, umdukları desteği bulamayınca bugün aynı orduya, onun subaylarına hakaret etmekten çekinmiyorlar. " dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhuriyeti herkesin olmaktan çıkartıp, sadece kendilerine ait bir sembol haline getirmeye çalışanların, aslında bir imtiyaz yönetimi arzuladıklarını söyledi.

Erdoğan, "Herkesin olan Cumhuriyeti sadece kendine mahsus kılmak isteyenlerin derdi, millete ihtiyaç duymadan, millete rağmen yönetmeyi alışkanlık haline getirenler bugün yine aynı heves içindeler." diye konuştu.

29 Ekim için alternatif kutlama düzenleyen CHP’ye yüklenen Erdoğan, "Ulus’ta, eski Meclis binasının bahçesine cebren ve hile ile girmek o eski Cumhuriyete sahip çıkmak değildir. Bunu böyle bilin. TBMM’nin o ilk toplantısındaki manevi havayı hazzetmekten, yaşamaktan bugünkü CHP’nin yakınından uzaktan alakası ve ilgisi yoktur." ifadelerini kullandı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, daima milletin teveccühünün esas alınmasını istediğini söyleyen Erdoğan, "Ama dün Ankara’da milleten alamadıkları gücü ve yetkiyi sokakları terörize ederek, Cumhuriyeti kendilerine siper ederek, Türk bayrağını kendilerine siper ederek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kendilerine siper ederek devşirmeye çalışanlar olduğunu esefle gördüm." dedi.

Bugüne kadar Cumhuriyet kutlamalarının, milletle devletin Hipodrom’da birlikte yaptığı toplantılar olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: "Biz de buradan hareketle teşkilatımıza talimat verdik ve hep birlikte Hipodrom’da olacaksınız, birlik beraberlik içinde bütünleşmenin ne olduğunu bu bayramda da yaşayacağız, dedik. 29 Ekim öncesi Kılıçdaroğlu’na da aynı çağrıyı yaptım. Niçin beraber orada oturmayı yeğlemiyorsun da sokaklara dökülüyorsun. Hipodromda olanlar millet değil mi. Orada hem millet vardı hem devlet vardı. Sen devlete rağmen, illegal örgütlerin peşine takılmak suretiyle böyle bir eylemi sokağı terörize ederek gerçekleştirdin." şeklinde konuştu.

Ankara’da sekiz tane toplantı yeri bulunduğunu ifade eden Erdoğan, "Bu toplantı yerlerinden birinde yapılabilir. Neden buralarda değil de rastgele yasaklı olan yerde bu işi yapıyorsunuz ve bayramı sizin dışınızda olanlara zehir ediyorsunuz?" diye sordu. "CHP KAFASI TAM DA BU KAFADIR"CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın törenler sırasında sarf ettiği, "Sizin korumanız gereken Cumhuriyeti, biz sahip çıkıyoruz" şeklindeki sözlerini hatırlatan Erdğan, şöyle devam etti: "Bununla kalmayıp çeşitli davalardan tutukla yargılanan subayların esir alındığını iddia ediyor. Anlatmaya çalıştığım CHP kafası işte tam da bu kafadır. Dün ülkenin meşru hükümetini devirmek için ordu göreve pankartı açanlar umdukları desteği bulamayınca bugün aynı orduya onun subaylarına hakaret etmekten çekinmiyorlar. CHP’nin askerden medet uman siyaset anlayışı iflas etmiştir. Bunun yerine milletin iradesini yücelten bir muhalefet anlayışı koyamamıştır. Bunların siyasi mücadeleden anladıkları ya işi orduya havale etmektir, ya da sokağa çıkıp illegal eylem yapmaktır. CHP budur… Bunların derdi dün de Cumhuriyet değildi, bugün de Cumhuriyet değil. Bunlar Cumhuriyeti de, orduyu da yargıyı da milletsiz iktidar amaçlarına ulaşmak için kullanacakları araçlar olarak görüyorlar. Onlara şunu söylemek lazım, Cumhuriyet birilerinin değil, egemen güçlerin değil; Cumhuriyet cumhurundur, yani halkındır. Bekledikleri desteği elde edemeyenice de karşısına geçip hakarete başlıyorlar. Bunların zihinlerinde ‘şu cumhur olmasa cumhuriyeti ne güzel idare ederiz’ var. CHP bu anlayış. Ama beyhude yere çırpınıyorlar çünkü bu cumhur bu Cumhuriyeti asla onlara emanet etmedi, etmeyecek."

Ana muhalefet partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, sorumlu davranmaya,Cumhuriyetin lafzına ve özüne saygılı davranmaya davet ettiğini ifade eden Erdoğan, "İlkokul müsameresi çocuğu edası ile, şekeri elinden alınmış çocuk edası ile siyaset yapılmaz." ifadelerini kullandı.

"YAZIKLAR OLSUN SİZE, BU NASIL HADDİNİ BİLMEZLİK"
Cumhuriyet bayramı kutlamalarının devlet millet kucaklaşmasının en güzel örneklerinden biri olduğunu dile getiren Erdoğan, "Bugün kadar kimse bu adabı bozmamış bozmaya teşebbüs etmemiştir. Sadece CHP ve arkasına takıldığı bir takım illegal, legal, marjinal gruplarla birlik beraberlik kaynaşma günü olan Cumhuriyet Bayramı'nı, alternatif program adı altında ayrışma aracı haline getirmeye çalışmıştır." şeklinde konuştu.

Bazı köşe yazarlarının, ‘serbest bırakılsaydı ne olurdu. Apo’nun posterlerine müsaade ediliyor da, Türk bayrağına ve Atatürk posterine neden müsaade edilmiyor’ dediğini kaydeden Erdoğan, "Yazıklar olsun size. Bu nasıl haddini bilmezlik? Bugün bizim güvenlik güçlerimizin her yerde, bölücü başının resimlerinin, paçavraların asılmaması için verdikleri mücadele ortada iken nasıl oluyor da kalkıp burada ‘Türk bayrağı, Atatürk’ diyorsunuz. Hipodrom da bulunanlar ellerinde Türk bayrağından ve Atatürk’ün posterinden başkasını taşımadılar. Orada da beraber olabilirdiniz, neden olmadınız? İşte bu ayrımcılıktır, bu CHP’nin içinde bulunduğu zihniyetin en güzel ifadesidir. Bunların derdi Cumhuriyet kutlaması değil, istismardır." dedi.

Erdoğan, CHP’nin ‘Cumhuriyetin korunmasının cumhura ait olduğunu öğrenmediği sürece sürünmeye devam edeceğini’ söyledi.

Erdoğan, "Ulus’ta Türk bayrağı ile dolaşmak kolay, Hakkari’de neden dolaşamadın Türk bayrağı ile." ifadelerini kullandı .