Başkan Genç: Canik’te Kadınlara Pozitif Ayrımcılık Yapıyoruz

Samsun Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Nüfusumuzun yüzde 52'sini oluşturan bayanlarımıza ayrı bir önem veriyoruz.Bayanlarımıza dönük pozitif ayrımcılık yapıyoruz." dedi.

AK Parti Kadın Kolları Canik İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Osman Genç, İlçe Başkanı Safiye Öz ve Yönetim Kurulu üyelerinin misafiri oldu. Öz'den, kadın kollarının çalışmaları hakkında bilgiler alan Osman Genç, kadınların toplum içindeki önemine değinerek, "Kadınlar toplumu ileri götüren sosyal dinamiğin temel kaynağıdır. Annelik rolüyle yeni nesillere şekil verendir. Bu nedenle, kadına yapılan yatırım, aslında geleceğe yapılan yatırımdır. Bu konuda kadın kollarımızla, kadın örgütleriyle de uyumlu çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Canik Belediyesi'nin kadınlara yönelik çalışmaları hakkında bilgiler veren Genç, "Nüfusumuzun yüzde 52'sini oluşturan bayanlarımıza ayrı bir önem veriyoruz. Bayanlarımıza dönük pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Hanımlara özel açtığımız 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezimiz, step-aerobik salonu, sauna, kuaför salonu, kafeterya, kreş ve çocuk eğitimi, toplantı salonları ile bayanlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte." diye konuştu.

Sürekli Eğitim Merkezi'nde hanımlara yönelik kurslar açtıklarını da ifade eden Osman Genç, "Bu kurslarda anneleri eğitiyoruz, psikolojik danışmanlık, aile içi eğitim seminerleri veriyoruz. Binlerce kadınımızı meslek sahibi yaptık ve sertifikalandırdık. Aile danışma merkezimiz bayanlarımızın hizmetinde. Sağlıklı aileler için evlilik öncesi eğitim programları düzenliyoruz. Bayanlarımıza hukuk danışmanlığı hizmeti veriyoruz. Anne destek eğitimi, anne-baba eğitimleri gurur duyduğumuz çalışmalar." İfadelerini kullandı. Kadınlara yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı Osman Genç'e teşekkür eden AK Parti Canik İlçe Başkanı Safiye Öz, "Canik'te kadınlarımız artık eğitim alabilecekleri, sosyal imkanlardan yararlanabilecekleri tesis ve merkezlere sahipler. Biz bayanlar olarak Başkanımızın bize yönelik yaptığı çalışmaları gördükçe mutlu oluyoruz. Canik, kadınlara verilen önem bakımından diğer ilçelere göre çok ileri durumda." dedi.